5 начина да прогоним надалеч негативната енергия от вкъщи

3431
5 начина да прогоним надалеч негативната енергия от вкъщи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Негативните сили в действителност могат да се настанят удобно в дома ви, а ако искате да разберете дали имате неканени гости - има няколко неща, които могат да го подскажат. Най-често живущите в къщата се чувстват потиснати, мудни, нещастни при по-дълго стоене вкъщи. Тъмните енергии влияят отрицателно на емоциите на всеки член на семейството и създава напрежение и раздори. Може да се достигне дори до по-изразени емоции като гняв, агресия, страх, омраза, ревност, вина и т.н. 

Ако се припознавате в тези редове, то вероятно домът ви има нужда от пречистване от негативна енергия. В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета за това как можете да изгоните негативната енергия от дома.

Проветрявайте редовно

Свежият въздух винаги ни действа зареждащо, подновява енергията ни, а от това се чувстваме по-тонизирани и в по-добро настроение. Експертите споделят и че по този начин най-лесно може да се изчисти негативната енергия и прекаленото смесване на енергии след появата на хора в дома ви, които не са членове на семейството.

9 неща във вашия дом, които отнемат енергия

Не оставяйте разхвърляно

Енергията се натрупва не само във въздуха, но тя може да се настани и във вашите вещи и дрехи. Колкото по-неподреден и хаотичен е вашият дом, толкова е по-вероятно негативната енергия да се засили и да се задържи задълго между стените на вашия имот. Изхвърляйте всичко ненужно редовно и поддържайте чисто и подредено.

Някои растения също имат способността да пречистват дома

Стайните растения също допринасят за хармонията и доброто настроение у дома, но трябва да полагате нужните грижи за тях и да ги поддържате здрави и красиви. Сред известните растения, имащи способността да премахват негативната енергия от дома са орхидея, розмарин, спатифилум, драцена сандера, алое вера, жасмин и др.

Разберете каква енергия има във вашия дом

Свещи за уютна атмосфера

Свещите могат да се използват с различни цели, за различни ритуали или вярвания, но най-честото им приложение е като декоративен елемент за дома, който може да придаде уют, спокойствие и добра атмосфера. Създават романтично и интимно усещане. Сред голямото разнообразие на пазара можете да намерите идеалните свещи за пречистване на енергията у дома - в цвят и с аромат по ваш избор. Съветваме ви да се стремите към свещи, за чиято направа не са използвани токсични вещества, отделящи се при горене.

Не подценявайте силата на кристалите

В наши дни все по-нашумяла става силата на кристалите като средство, което повлиява както на нашата енергия, така и на тази около нас. Много кристали и скъпоценни камъни могат да ни помогнат за поддържането на хармония и баланс, за пречистването на дома, за спокойствие и т.н. Сред най-известните такива са черен турмалин, тигрово око, аметист, обсидиан, цитрин и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com