5 начина да се предпазите от комари, когато излизате в природата

2998
5 начина да се предпазите от комари, когато излизате в природата
Снимка: iStock

Приятният престой сред природата все още е един от най-успешните начини да се подмладите и да се отпуснете от ежедневния стрес. За съжаление, да бъдеш сред природата означава, че не си сам. Диви и необуздани малки обитатели като буболечки и комари ви придружават почти през цялото време, докато убиват настроението ви постепенно.

Комарите могат не само да раздразнят кожата ви, но също така могат да ви доведат множество здравословни проблеми, като същевременно смущават съня и спокойствието ви. Досадно, нали? Тъй като не желаем те да ви плашат, когато сте навън, ви предлагаме 5 начина да държите комарите настрана по време на следващото ви пътуване.

1. Използвайте традиционни спрейове за насекоми

Един от конвенционалните и най-полезни начини за предпазване от комари и насекоми около вас по време пребиваване на открито е пръскането със спрейове против насекоми или използването на кремове против насекоми. Такива кремове, лосиони или спрейове съдържат DEET, което ги прави ефективни при отблъскване на насекоми.

Мравките могат да ни отърват от комарите

2. Използвайте камфор

Камфорът е традиционна терапия за премахване на комарите. Острата миризма, която произвежда, отблъсква комарите ефективно. На пазара има разнообразни формулировки на камфор, които лесно прогонват комарите комари. Много прост, ефективен и стар начин за използване на този репелент е да го държите в съд и да го осветите за 30 минути.

3. Етерични масла

Комарите презират аромата на етеричните масла като лавандула и чаено дърво. Това е още една отлична терапия за сбогуване с насекоми и комари, когато сте на открито. Ако не искате дъжд от тежки химикали около вас, тогава разнообразните етерични масла притежават свойства против насекоми и могат лесно да се напръскат върху дрехите за ефективни резултати. Мащерка, евкалипт, кедрово дърво, лимонова трева, розмарин, лавандула, босилек и карамфил са едни от най-добрите магически отвари за отвличане на вниманието на комарите.

Тези комари хапят най-много, ето как да се предпазите от тях

4. Поддържайте околното пространство чисто и сухо

Можете да се предпазите и да запазите зоната си за къмпинг свободна от комари, като поддържате подходяща хигиена и чистота и премахвате всяка застояла вода в или около мястото. Никога не изхвърляйте боклук или остатъци наоколо, за да се предпазите от атаката на комари. Комарите естествено се примамват от такъв хаос.

5. Поставете няколко саксийни растения за отблъскване на комари близо до вашия лагер

Друг естествен и ефективен начин за предпазване от размножаването на комари е да поставите билки близо до вас или да изберете място за вашия лагер, което има колекция от такива растения. Билки като босилек са доста отровни за насекомите, а листата могат дори да убият комари. Можете да наредите  такова  растение близо до палатката си, за да извлечете максимални ползи. Можете да използвате натрошени листа като естествен репелент и да ги нанесете върху цялото си тяло за защита срещу ухапвания. Цитронела, лимонена трева, маточина, розмарин и лавандула могат също да се използват за защита срещу комари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Ритуали за пари: кои не действат или могат да навредят - ако вярвате

Шанс да промените съдбата си: най-важните години от живота за всяка зодия

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно