5 начина, по които партньорът ни пречи да се наспим добре

4140
5 начина, по които партньорът ни пречи да се наспим добре
Снимка: iStock/Guliver

Не можете да спрете добре, защото партньорът ви пречи по различни начини? Не се тревожете! Не сте сами. Вижте кои са те: 

1. Хъркане.

Според проучване на фармацевтичната марка Nytol за Националната седмица за спиране на хъркането, 41% от хората изпитват нощни проблеми с партньорите си поради шума, който вдигат. На всичкото отгоре 27% от тях често се чувстват мрънкащи сутрин, докато 21% често са изтощени. Блогърът на YourTango Саманта Ескобар използва някои креативни техники, за да се справи със своите партньори по хъркането. "Постоянно съм излизал с хъркащи, често много тежко, и никога не съм знаел какво точно да направя за това." тя пише. "Просто трябваше да се уверя, че или съм заспала първаа, или съм сложила малко музика, за да заглуша звуците." Ако хъркането продължава, може да искате да бъдете проверени (или той да бъде проверен за) сънна апнея, потенциално сериозно, но лечимо разстройство на съня, което може да причини хъркане и тежко дишане.

2. Възбуждане.

"Трудно ми е да се гушкам, без да се възбуждам и след това да съм нервна", казва 33-годишната нюйоркчанка Кели, която е спала с приятеля си от осем месеца. "Понякога е по-добре да заспя рамо до рамо, вместо да се гушкам, ако искам да спя, или ще поддържам и двамата с непрекъснато опипване. Или той ме разсейва."

3. Спящи леко.

„И той е леко спящ“, продължава Кели. "Кълна се, че спи с едно отворено око. Ако стана до тоалетна, винаги го събуждам. Но това ми харесва, защото ми дава възможност за повече гушкане. Но тогава се чувствам зле, ако той трябва да работи сутрин. " Тези двамата може да поискат да правят йога преди лягане заедно, за да изпаднат в по-дълбок сън.

4. Различни графици.

„Аз съм тотална чучулига и годеникът ми е, добре, не, така че се събуждам рано, за да направя закуска и да поздравя деня“, казва блогърът Мона Лиза Макалино. „Добре се получава!“ Тя също така предлага следното: „Ако вашият човек се прибере вкъщи, когато вече спите (или обратно), накарайте го да се преоблече в друга стая, за да не ви събуди. Нищо не е гадно повече от опита да заспите за втори път за една нощ! "

5. Свиване на завивките.

Вашият партньор - вероятно в съня си - увива цялото одеяло около себе си, така че да се събудите студени (и ядосани). Опитвате се да измъкнете поне малко от одеялото, но той, разбира се, спи и не искате да го събудите. Звучи познато? Мона Лиза предлага: „Имайте собствени одеяла, особено ако някой от вас е склонен да се търкаля. Не е забавно да се събуждате посред нощ, студени и без одеяло.“ Можете да имате едно голямо одеяло за гушкане и две по-малки, за да зарадвате и двамата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com