5 неща, които не бива да правите на служебния си компютър

5545
5 неща, които не бива да правите на служебния си компютър
Снимка: pixabay.com

Компютърът на работното място определено не е устройството, на което е подходящо да се търсят и съхраняват неща, които не са свързани със служебни ангажименти.

Но често служителите се изкушават да ползват устройството за лични цели в минутите, които прекарват за почивка. Със сигурност никой не цели да се превърне в човекът, който попада под прицела на шефа заради това, че е търсил неподходяща информация по време на работа.

Ценни съвети за по-дълъг живот на вашите устройства

Твърде често нашите електронни устройства започват да се развалят след само половин година употреба. Въпреки, че сме склонни да обвиняв...

Затова има няколко неща, които според кариерни експерти никога не бива да се правят на служебния компютър, и ето кои са те.

Не разглеждайте сайтове за търсене на работа

Ако искате да смените работното място, служебният компютър е най-неподходящото устройство да го правите, още повече ако искате да отидете в някой от основните конкуренти на настоящия си работодател.

Всичко, свързано със запознанства и взаимоотношения

Контактите, които не са свързани със служебни ангажименти, със сигурност трябва да стоят далеч от служебния компютър.

Компютрите на бъдещето - назависими от електрически сривове (ВИДЕО)

Следващото поколение компютри вероятно ще бъдат независими от електричество. Това показва опитът на разработчиците на компютърния език ...

Сайтове, свързани с планиране на партита, ваканции или сватби

Нито един работодател не иска да вижда как служителите му прекарвате част от работния си ден си в планиране на чисто лични дейности.

Не запазайте лични пароли

Служителите прекарват по-голямата част от работното си време, седнали пред екрана на служебния компютър. А през деня често се случва да влизат в личните си пощи или пък сайтове, които изискват акаунт. Все пак не е добра идея да се запазват личните пароли, като това е мярка за защита на данните.

Не съхранявайте лична информация

Някога искали ли сте да унищожите компютър?

Вече имате възможността да направите която и да е машина буквално неизползваема завинаги с помощта на нещо, което един не толкова техни...

Снимки със семейството, фотоси от ваканции или документи, които не са свързани с работата, със сигурност не трябва да се пазят на служебния компютър. Мястото на подобни файлове е в паметта на лични устройства. Все пак трябва са се помни, че компютърът на работа не е собственост на служителя, а на компанията, за която работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com