5 полезни страни на видео игрите, за които не знаете

3514
5 полезни страни на видео игрите, за които не знаете
Снимка: Getty Images / Guliver

Да си геймър не е лесно. Трудно е да се наслаждаваш на любимото си занимание, когато всички около теб ти казват, че то е загуба на време. Оказва се обаче, че широкоразпространеното мнение за видео игрите не е съвсем пълно и те имат и положителни страни. Вижте кои са някои от тях според онлайн изданието Listverse.

World of Warcraft помага на учени да изучават разпространението на епидемии

YouTube изтри повечето клипове за видеоигри заради авторските права

YouTube премахна голяма част от клиповете от игри поради "незаконни" претенции за авторски права. Големите производители на игри подк...

Играта се появява през 2004 г. и е една от най-известните ролеви игри в цял свят. Пренасянето на играчите в света на Азерот е забавно приключение, което ги отдалечава от действителността, но се оказа, че това, което се случва във виртуалната реалност на World of Warcraft, има много общи неща с реалния свят. През 2005 година в играта се появява бъг под формата на вирус, който започва да убива населението на виртуалния свят. Вирусът се разпространява изключително бързо и скоро се превръща в епидемия. Въпреки сложните математически модели, базирани на предходни подобни случаи, този бъг се оказва по-труден за овладяване. Вярвате или не, епидемиолози изучават тази случка и извличат много полезна информация, свързана с появата и разпространението на епидемии в реалния свят. Дори се появяват няколко академични доклада по темата.

Nintendo Wii се използва като средство за физиотерапия

От време на време някоя компания за видео игри решава, че е добра идея да добави малко повече физическа активност в дейностите, свързани с играта ѝ. Това прави и Nintendo, когато през 2006 г. пуска на пазара своята игра Wii със сензорна конзола за движение. На пръв поглед тази конзола изглежда ненужно надценявана, но много от почитателите на играта осъзнават, че дългото седене в една поза по време на игра не е съвсем ок за тях. Wii губи битката с Xbox 360 на Playstation, който се появява по-късно, но намира своето място в офисите на мнозина физиотерапевти, които откриват, че повтарящите се енергични движения помагат за възстановяването на обездвижени пациенти.

Тетрисът лекува посттравматичния стрес...ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com