5 ползи от кокосовото брашно

4786
5 ползи от кокосовото брашно
Снимка: iStock

Има доста причини, които да ни накарат да се замислим и да заменим обикновеното брашно с кокосово брашно, където това е възможно.

В търсене на полезна алтернатива на пшениченото брашно може да попаднем на много различни опции. Между тях ярко се откроява здравословното и вкусно кокосово брашно. В него не се съдържат никакви алергени, нито пък глутен. Тези негови особености го правят поносимо за доста широк спектър различни потребности. Кокосовото брашно съдържа полезни вещества. Заради тях си струва да го употребяваме в кухнята по-често.

КОКОСЪТ: 5 ползи, за които може би не знаете

Знаете ли, че кокосът е една от най-полезните храни в света. Той може да се използва по много и разнообразни начини не само за готвене,...

Това специфично брашно, което не съдържа глутен, става все по-популярно и предпочитано. В кокосовото брашно не само, че няма глутен, но и в него не се съдържа никакво количество млечна киселина. Няма и никакви следи от ядки, а това от своя страна го прави напълно хипоалергенно.

То също така съдържа полезни мазнини, които са много важни за организма. Кокосът е с високо съдържание на здравословни полиненаситени мастни киселини. Те се съдържат и в брашното, което е направено от него. Този тип мазнини изпълняват множество разнообразни и важни функции в организма. Те са с противоалергични, антигъбични и антибактериални свойства. Имат способността да контролират нивата на триглицеридите и на холестерола, като в същото време и подобряват работата на сърдечносъдовата система. Успяват и да направят кожата по-красива, а също и да засилят имунната система.

Кокосовото брашно е богат източник на фибри и на протеини. Растителните протеини, които се намират в кокосовото брашно са много полезни и са важни за изграждането на клетъчните стени и за деленето на клетките. Фибрите от своя страна пък допринасят за доброто здраве на червата. Храносмилателна система, която функционира правилно, означава по-малко проблеми с кръвното налягане, с костите, холестерола и въобще – с имунитета.

Заради наистина богатото наличие на неразтворими фибри в своя състав, кокосовото брашно е с доста нисък гликемичен индекс. Неговата консумация не предизвиква съществени повишения в нивата на кръвната захар, а това го прави много добро в контролирането на диабета и в помощ за превенцията от развитието му.

Как правилно се консумира кокосовият орех

Кокосовите орехи са онези екзотични плодове, които обикновено биват свързвани с лято, плаж, море, забавление и вкусни напитки. Колко че...

Не на последно място – кокосовото брашно има свойствата да улеснява усвояването на важни минерали. По-голямата част от зърнените брашна са със съдържание на фитинова киселина. Тя се свързва с минералите в организма и така възпрепятства абсорбацията им от тялото. В кокосовото брашно не се съдържа фитинова киселина и то по никакъв начин не вреди по никакъв начин на усвояването на важните за здравето минерали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com