5 съвета за по-бърз растеж на косата

2782
5 съвета за по-бърз растеж на косата
Снимка: iStock

Има ли начин косата да расте по-бързо? Да, има неща, които можете да направите, за да ускорите растежа ѝ, и в следващите редове ще споделим с вас 5 съвета за това.

Подстригвайте често връхчетата

Чували ли сте за ламинирана коса?

Ламинирането на косата е сравнително нова процедура, която можете да откриете във всеки един фризьорски салон. Можете и да си я направи...

Колкото странно да звучи, честото подстригване на връхчетата кара косата да расте и я поддържа здрава. Когато се махнат цъфналите връхчета, косата става по-плътна, по-гъста и по-дълга. Видът ѝ също се подобрява.

Сресвайте се и вечер

Себумът и естествените мазнини в скалпа укрепват косата. Поради тази причина се сресвайте, не само сутрин, но и вечер. Използвайте четка с естествен косъм, която ще направи и нежен масаж на скалпа. Това ще стимулира и кръвообращението. Представете си скалпа като почва с цветя. Ако тя не е поддържана, то няма да бъде плодородна и добра среда за цветята ви.

Преди баня можете да направите масаж с различни масла. Ако имате проблем с омазняването, то направете масажа след измиването с шампоан. Можете да помолите и партньора ви да ви направи масаж за около минута. По този начин ще можете да се отпуснете и освободите от ежедневния стрес.

Хранене за бърз растеж на косата

Как да изправим косата си, без да я увредим

Подобно на красивите букли, така и правата коса има своя чар. Понякога обаче не можем да постигнем онази лъскавина, която се наблюдава ...

Ако сте почитатели на лютата храна, то имаме добра новина за вас. В нея се съдържа капсаицинът и това отговаря за бързия растеж на косата. Ако пък сте почитатели на соевото мляко, то трябва да знаете, че в него има съставки, наречени изофлавони, които стимулират бързия растеж на косата.

Правете си домашни маски

Те не са трудни за приготвяни, а съдържат само естествени съставки, които имат благоприятно действие върху косата. За една от тях ви е нужен гел от алое вера и малко лимонов сок. Нанесете върху косата и изчакайте за 20 минути. Маската се прави веднъж седмично или през седмица. Тя ще направи косата ви мека и гъста.

Друг вариант е да си направите масаж на скалпа със смес от рициново масло и зехтин. След това оставете за 45 минути с шапка и изплакнете с мек шампоан. Зехтинът може да се смеси с два жълтъка и да се нанесе, както и да се остави за 20 минути.

Здрава коса – по-бърз растеж

Когато косата е здрава, то тя расте и по-бързо. За да постигнете това, сведете до минимум използването на сешоар, преса за коса или маша. Твърде честото нагряване на косата уврежда естествения защитен слой на косъма и той не расте. Стресът също влияе на растежа на косата. Това обаче е фактор, който не можем да контролираме, колкото и да опитваме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com