X
 
 

6 трика, чрез които малката стая ще изглежда по-голяма

7164 1
6 трика, чрез които малката стая ще изглежда по-голяма
Снимка: iStock/Guliver
Не всеки има възможността да се шири в голям дом. А когато са подредени неправилно, малките стаи могат да бъдат крайно нефункционални и неудобни.

Тук обаче идват на помощ няколко трика, чрез които дори малко помещение може да изглежда просторно, да стане по-уютно и приветливо.

5 трика, чрез които магазините за дрехи ни карат да харчим повече

Големите ритейл играчи използват различни психологически техники, за да повлияят подсъзнателно на клиентите и да ги накарат да изхарчат...

Ето кои са те:

1. Мебелите трябва да са пропорционални. Голям диван или гардероб ще накара стаята да изглежда препълнена. Мебелите трябва да са по-малки, съобразени с пространството. Добре е също така да знаете, че мебелите с високи тънка крака създават илюзия за повече пространство.

2. Изберете килимите с големи елементи. Ако искате да поставите на пода си килим, купете такъв с по-големи шарки или елементи - например с едно голямо цвете в средата, вместо с множество малки цветчета. Това също поражда усещане за простор.

3. Пердетата трябва да са монтирани с корниз на тавана дори прозорецът да не стига до там. По-високо прикрепените пердета карат и самата стая да изглежда по-висока.

6 трика, за да спрете да се ядосвате на малките неща

Често ежедневието ни преминава обсипано с негативни мисли. Заради забързаното си ежедневие доста хора са постоянно изнервени, което всъ...

Останалите трикове може да откриете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители