6 трика, за да прикриете, че сте недоспал

5144
6 трика, за да прикриете, че сте недоспал
Снимка: Pixabay.com

Предполагаме знаете, че за да изглеждате перфектно трябва да спите по 8 часа, но все пак на всеки понякога се налага да свърши нещо в късните часове.

Това обаче на следващия ден сериозно се отразява на външния вид. Независимо дали става въпрос за купон, учене, работа на компютър или просто безсънна нощ, трябва да прикриете следите от недоспиване не следващия ден.

Учени определиха колко трае здравословният сън

Повечето хора се оплакват, че не си доспиват и се стараят да си наваксат съня през почивните дни. Често това не ни кара да се чувстваме...

Ние ще ви кажем как да го направите, за да не се налага да обяснявате на околните какво сте правили предната нощ:

1. Мигайте по-често - ако работите на компютър, вероятно мигате по-рядко, от колкото трябва. Мигането е важен процес, защото овлажнява очите по естествен начин и ги поддържа здрави. Намерете начин, чрез който да се подсещате, че трябва да мигате. Например можете да си залепите бележка, която да ви напомня да си затваряте очите за няколко секунди. Също така трябва да давате почивка на очите си като поглеждате през прозореца на всеки 20-30 минути, така ще се освежите.

2. Пийте повече вода - когато приемате алкохол, кръвоносните ви съдове се разширяват, а това води до подпухване и зачервяване. Също така алкохолът предизвиква подпухване и торбички под очите. С всяка една чаша алкохол, изпивайте и по една чаша вода. Ако поддържате съотношението 1:1, след купона няма да изглеждате толкова отпаднали, както ако заложите само на алкохол.

3. Ограничете кафето - въпреки че то ви събужда и освежава, не изпивайте по повече от 300 мл кафе на ден. Една чаша съръджа около 100 мл. Диуретичният ефект на кафето води до дехидратация, което се отразява на външния ви вид.

Как да отслабнем докато спим

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета...

4. Доверете се на картофите - те съдържат много важен ензим, наречен катехолаза. Този ензим помага на кожата да изглежда по-светла. Просто сложете кръгчета картоф върху очите си и полегнете за около 10 минути. Дайте време на полезните вещества да попият в кожата ви, след това ги премахнете. Правете това два пъти седмично и ще усетите разликата съвсем скоро. Ако правите това, следите от недоспиване ще са значително по-малко и дори ще са почти незабележими за околните.

5. Използвай коректор с по-силен цвят - Неоспорим факт е, че най-добрият приятел на жените е коректора, когато трябва нещо да бъде прикрито. Той ще ви помогне да заличите следите от недоспиване, но само ако знаете точно какъв нюанс да изберете. Ако торбичките под очите ви са прекалено ярки, използвайте коректор с жълта или прасковена основа. Така ще успеете да прикриете тъмните кръгове по очите си.

6. Отклонете вниманието на околните - за да не забележи никой следите от недоспиване по лицето ви, акцентирайте върху друга част от него. По този начин ще отклоните вниманието на хората, които ви заобикалят. Например, можете да сложите по-ярко червило или пък да си направите по-различна и красива прическа. Всички ще забелязват червилото и прическата и никой дори няма да предположи, че не сте спали цяла нощ.

 

5 съвета за по-лесно ранно ставане

За толкова много хора ранното ставане е трудна задача, особено през лятото когато целите да си починете. Замислете се обаче колко повеч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com