6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба

38542
6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина смятат купуването на вещи втора употреба като нещо, което правят само финансово затруднените хора. Истината е, че много държави по света предпочитат да купуват вещи втора употреба, не защото нямат финансова възможност, а защото искат да пазят природата, да използват вещи, които са в добро състояние и да изхвърлят възможно най-малко.

1. Кола – много хора си мечтаят за нова кола, но истината е, че стойността ѝ се губи толкова бързо, след като вече е излязла от магазина, че изобщо не си струва. Добре поддържаната и разработена кола втора употреба, може да бъде много по-добра покупка за едно домакинство, отколкото чисто новата кола. Сервизните разходи също са много по-малки, както и направата на застраховка – всичко се оказва по-изгодно за едно домакинство.

Авточасти втора употреба – няколко важни съвета

Когато автомобилът, с който толкова много сте свикнали и без който на практика не можете, се развали, не ви остава нищо друго, освен да...

2. Дрехи – дрехите втора употреба са табу за много хора, но всъщност могат да се окажат страхотна покупка. В магазините за втора употреба има на практика почти нови дрехи, които често можете да откриете с етикета от магазина. Стойността им е в пъти по-малка, отколкото ако си ги вземете от актуалните колекции в магазините. Освен това хубавото на дрехите втора употреба е, че се вижда в какво състояние са, дори да са носени и ако са запазили качеството си, значи са чудесна покупка. Всички сме се ядосвали от чисто нова дреха, която сме закупили на висока цена и която се е съсипала още с първото пране.

3. Мебели – особено когато обзавеждате вила или дом, в който не живеете постоянно, мебелите, закупени от друго домакинство са чудесна идея. Ще спестите много средства и ще имате възможност да обзаведете напълно вилата си, така че да не давате прекалено много от бюджета си и да не усетите разходите чак с такава сила.

4. Инструменти – инструментите се оказват скъпа покупка, особено по-специфичните такива. Те не се захабяват, нямат значение дали са идеално чисти и нови, важното е да вършат работа и да са в добро състояние.

5. Книги – чудесна покупка, която може да се предава от човек на човек и винаги запазва същата стойност, както когато е нова, заради съдържанието, не състоянието на корицата. Така пазите природата, сдобивате се с чудесни четива и пестите от семейния бюджет.

Диетолог предупреждава за дрехи, опасни за здравето

Хората със стомашно-чревни заболявания не трябва да носят дънки с висока талия или прилепнали дрехи. Защо - разкри  гастроентероло...

6. Уреди за домашен фитнес – всички знаем колко скъпи са пътеките за бягане или кростренажорите, особено когато искаме да закупим хубава марка, за да знаем, че ще издържи дълги години. Уредите втора употреба обаче са чудесна идея. Една от причините за това е, че с времето те не се амортизират особено, а и всички знаем колко „често“ се използват у дома. Най-вече събират прах и от време-на време се сещаме да потичаме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com