7 лесни начина, с които да спрем цигарите

4299
7 лесни начина, с които да спрем цигарите
Снимка: iStock/Guliver

7 лесни начина, с които да спрем цигарите

Тютюнопушенето е навик, от който мнозина хора твърдят, че не могат да се отърват, каквото и да правят. Над 1 млрд. души в света са активни пушачи и тази бройка се увеличава с всяка изминала година. Истината е, че няма зависимост, от която човек не може да се откаже, стига да иска и да намери правилния подход, за да го направи.

Имат ли връзка цигарите и килограмите?

Решили сте да спрете цигарите и освен нервността и стреса около спирането им… хоп, сдобивате се с допълнителни килограми. В пове...

Днес ще ви представим 7 трика, с които можете да се спрете цигарите завинаги:

1. Воля – първото и най-важно нещо, без което няма как това да се случи, е да вземете финално решение, че спирате цигарите и да имате волята да го направите. Не позволявайте на някой друг да ви казва, че трябва да спрете да пушите, защото това няма да е достатъчна сила, която да ви накара да го направите. Решението трябва да дойде от самите вас – само тогава имате шанс да се справите.

2. Никотинова терапия – в началото можете да си помагате с никотинови лепенки например, така че за тялото шокът да не е прекалено голям и то бързо да поиска да си набави нужния никотин от запалването на 1-2 цигари.

3. Не се събирайте с пушачи – много важно правило е около себе си да нямате изкушения. Знаем, че например на работното място, често пушачите излизат на терасата, говорят си и палят по една цигара, докато си почиват. Трябва да избягвате такива събирания поне първите няколко седмици, така че цигареният дим да не ви изкушава. Излизайте с непушачите например!

5 неща по-вредни от цигарите

Дори и да не пушите, винаги ще има навици, от които трябва да се откажете или да ограничите, за да удължите живота си и да го направите...

4. Намерете си някой, с който да го направите заедно – взаимното даване на сила и мотивация е много важно. Намерете приятел, който също иска да откаже цигарите, и започнете заедно. Така ще се подкрепяте и ще сте по-силно мотивирани да го направите.

5. Не замествайте цигарите с храна – много хора правят грешката да си похапват сладко, когато им се допуши, но това по никакъв начин не помага да премахнете никотиновата зависимост от организма си. Просто ви „помага“ да качите повече килограми и да се почувствате зле. Вместо това бъдете по-заети и не си оставяйте много време да мислите за пушенето.

6. Започнете да спортувате – тялото ви има нужда се изчисти от всички токсини, а спортът е един от най-хубавите начини, с които можете да го направите. Освен това той ви дава тонус и усещане за здравословен живот, което е в пълен разрез с пушенето. Хем ще сте заети с нещо ново, хем съвестта ви няма да ви позволява да запалите цигара.

7. Правете си подаръци – да, точно така! При всяка изминала седмица без цигарен дим, възнаграждавайте се с нещо по ваш избор – дреха, книга, кино, излизане или каквото обичате да правите. Така с нетърпение ще очаквате да премине поредната седмица, така че да си купите нещо ново или да си подарите приятно изживяване.

Продуктите, които пречистват организма от никотина

Главната причина за много от здравословните проблеми - болести на сърцето, съдовете, белите дробове, кожата, бързото стареене и други е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com