7 начина да се събудим без кафе

8570
7 начина да се събудим без кафе
Снимка: iStock

Огромна част от хората се будят с чаша горещо кафе. Много от тях дори не закусват нищо, преди да пият кафе, за да не раздразнят стомаха си. Ставайки, веднага се нахвърлят върху него, като това им е отчаян опит да се събудят.

Има и други начини да се събудите. Използвайте следните практики в продължение на две седмици и ще се чувствате по-бодри. В началото може да ви бъде трудно, но ще свикнете с времето.

Променете начина си на събуждане

Ако досега сте чакали да звънят безброй аларми, докато се събудите то е време да прекъснете тази порочна практика. Настройте си само една аларма, но оставете будилника или телефона си далеч. След като станете от леглото да го събудите, то отворете щорите, за да влезе светлина.

Включете лампите

Ако навън е тъмно или пък е зимно време, то си включете лампите. Така ще ви е по-трудно да заспите отново и ще се събудите.

Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Трудно е да се справим и променим ежедневните навици. Но понякога е по-добре да забравим за някои от тях, за да се радваме на добро здр...

Пуснете си музика

Освен, че ще се разсъните, но и музиката ще ви помогне да подобрите настроението си. Нима това не е по-добрият начин да стартирате работния ден, вместо с мъка да се завлечете в кухнята и да си направите кафе.

Започнете да се усмихвате

Има хора, които сутрин са много мрачни и са сърдити на целия свят, докато не се събудят напълно. Наложете си да стартирате деня си по обратния начин. Закачайте с членовете на семейството си, разказвайте си весели истории на закуска и бъдете позитивни.

Малко разтягане и гимнастика

Защо котката ви буди рано и какво можете да направите за това?

Учените Сюзън Хейзъл и Джулия Хенинг от Университета в Аделаида (Австралия) дават съвети как да промените отношенията си с котката, так...

Най-събуждащото нещо е да се разтегнете и да си направите няколко леки упражнения. Така тялото ви ще се събуди и започне да произвежда друг тип хормони, които имат за цел да ви събудят. Освен това, настроението ви ще се покачи, ще сте по-усмихнати и заредени за новия ден. Можете, ако имате време и желание, да отидете и на фитнес. Направете няколко леки упражнения и ще видите колко по-добре ще се чувствате.

Закусвайте с протеини

Те са засищащи и дават голямо количество енергия. Много по-полезни са и от масовите закуски – баници, сладки неща, десертни барчета и други. В тях се съдържат много повече съединения, богати на енергия и ще ви дадат по-успешен тласък на новия ден.

Чаша зелен чай

Той е  много полезен и успешно може да замести кофеина, но и да ви вдигне на крака рано сутрин. Зеленият чай има полезни антиоксиданти, които ще задвижат основните процеси в тялото ви сутрин. Полезен е за кожата, косата, фигурата и перисталтиката. Ще нормализирате теглото си, но и ще подобрите храносмилането – какво по-хубаво от това!?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com