7 неща, които трябва да знаеш за хиалурона в устните, преди да се боцнеш

13308
7 неща, които трябва да знаеш за хиалурона в устните, преди да се боцнеш
Снимка: IStock

Дермалните филъри с хиалуронова киселина се прилагат успешно от 20 години и станаха изключително популярни. Установената безопасност и естественият резултат, който е постижим днес, са едни от мотивите хората по целия свят да си правят лечение с филър.

Ако не сте си правили инжекция с филър преди, може да си задавате някои въпроси. „Какви резултати мога да очаквам?“ „Ще изглеждам ли странно след това?“ — Болезнено ли е? Ето седем неща, които са важни за дермалните филъри и могат да ви навият да ги използвате.

1. Дермални филъри: какво представляват и как действат

По-голямата част от дермалните филъри днес се състоят от хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина, която се използва в дермалните филъри, е леко модифицирана, което означава, че отнема повече време на тялото, за да я разгради, обикновено между 6 месеца и 2 години. През последните 20 години дермалните филъри с хиалуронова киселина замениха повечето други видове филърни материали, поради тяхната безопасност, ефективност и дълготраен ефект.

2. Установен профил на безопасност

До момента пациентите по целия свят са имали десетки милиони процедури с филър с хиалуронова киселина. Филърите с хиалуронова киселина обикновено се понасят много добре и имат установен профил на безопасност.

3. Болка или дискомфорт по време и след лечение

Когато се инжектира дермален филър, може да изпитате известна болка, но повечето пациенти описват болката като лека. Днес повечето филъри съдържат лидокаин, локален анестетик, който премахва по-голямата част от дискомфорта. Точката на инжектиране може да стане малко червена и да кърви малко, когато се инжектира филърът.

След лечението може няколко дни да чувствате болка или напрежение в областта, която е била инжектирана. Други очаквани реакции на мястото на инжектиране са синини, подуване и сърбеж.

4. Бързи резултати

Можете да видите резултатите горе-долу веднага след инжектиране на филър с хиалуронова киселина. Обикновено инжектираната област става леко подута за няколко дни, така че крайният резултат може да се види няколко дни или до две седмици след лечението.

5. Траен ефект, но не постоянен

Филър увеличил устните на британка тройно и се взривил пред очите на лекаря

Жителка на Великобритания, решила да уголеми устните си в козметична клиника, разказва за страшните последствия от процедурата. 27-год...

Инжекциите с филър с хиалуронова киселина не дават трайни резултати, но ефектът ще продължи няколко месеца, обикновено между шест месеца и две години. Колко дълго ще продължат инжекциите с филър, варира от пациент на пациент.

6. Замяна на операция

Както вече споменахме, филърите с хиалуронова киселина съществуват повече от 20 години. Всяка година производителите и практикуващите здравни специалисти придобиват повече знания и разбиране за това как могат да се използват инжекции с филър. Някои производители вече могат да предлагат дермални филъри с различна твърдост за различни приложения.

7. Поддържане или подобряване на собствената красота

Някои смятат, че филърите са за възрастни хора. И е вярно, че филърите са добро средство за подпомагане на възрастните хора да изглеждат по-млади. Добавянето на обем и компенсирането на костната резорбция е един от най-добрите начини за освежаване на лицето и намаляване на бръчките и линиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com