7 от най-известните серийни убийци в историята

8590
7 от най-известните серийни убийци в историята
Снимка: iStock/Guliver

Строго погледнато, сериен убиец е някой, който убива най-малко двама души в различни събития, които се случват по различно време. Въпреки че „серийното убийство“ не е формализирано от никакъв правен кодекс, престъпленията на серийните убийци често са били залавяни от медиите и общественото съзнание – особено в случаите, когато има много жертви или убийствата са извършени по ужасяващ начин. Следващият списък разглежда някои от най-известните серийни убийци, които светът някога е познавал.

Джак Изкормвача

Наричаме го „Джак Изкормвача“, но всъщност не знаем кой е човекът зад едно от по-старите и най-известни убийства. Убиецът се появява в лондонския квартал Уайтчапъл през 1888 г. и убива пет жени - всички проститутки - и осакатява труповете им. Полицията предполага, че убиецът е хирург, месар или някой, който може да борави със скалпел. Убиецът се подиграва с общността и полицията, като изпраща писма, описващи деянията. Въпреки че през годините бяха посочени много заподозрени, убиецът така и не беше идентифициран.

Джефри Дамър

Джефри Дамър започва да убива през 1978 г., само на 18 години, и не е арестуван за убийство до 1991 г., след като евентуална жертва бяга и отвевда полицията обратно в дома на Дамър в Милуоки, Уисконсин. Именно там някои от ужасяващите подробности от живота му на убийства са видени чрез снимки на осакатени тела и части от тялото, разпръснати из апартамента. Той дори има вана с киселина, която използва, за да изхвърля жертвите. Общо Дамер убива 17 души, предимно цветнокожи мъже. Той е лежал в затвора два пъти – първият път за тормоз и вторият път за убийство – и е убит от свой съкилийник през 1994 г.

Каква е връзката между серийните убийци и зодиакалните им знаци?

Харолд Шипман

Харолд Шипман, известен още като „д-р. Смърт“, се смята, че е убил най-малко 218 пациенти, въпреки че общият брой е доста вероятно да е по-близо до 250. Този лекар е практикувал в Лондон и между 1972 г. и 1998 г. е работил в два различни кабинета, като е убивал през цялото време. Той не е заловен, докато не беше вдигнато червено знаме от няколко души, включително гробар, който бил изненадан от големия брой сертификати за кремация, в които Шипман участва, заедно с факта, че повечето от случаите са възрастни жени, за които се установи, че са починали в леглото не през нощта, а по-скоро през деня. Полицията има пропуски в разследването и Шипман продължава да убива, докато не става алчен и се опитва да състави завещание за жертва, в което го посочва като бенефициент, което кара дъщерята на жертвата да стане подозрителна. Той е окончателно осъден през 2000 г. и се самоубива, докато е в затвора през 2004 г.

Джон Уейн Гейси

Строителен работник, известен от своите съседи от предградията като общителен, Джон Уейн Гейси се занимава с политика и дори се изявява като клоун за рождени дни. Той не е клоун. Гейси е заподозрян през 1978 г., когато 15-годишно момче, последно видяно с него, изчезва. Това не е единственият път, когато семейства на изчезнали момчета сочат с пръст Гейси, но за първи път властите го вземат на сериозно. Скоро след това заповед за претърсване предоставя на полицията достъп до дома на Гейси, с миризмата на близо 30 тела, заровени в четири фута пространство под дома му. Той е осъден за 33 убийства, с допълнителни обвинения за изнасилване и мъчения и е екзекутиран чрез смъртоносна инжекция през 1994 г.

Х. Х. Холмс

Чикаго е имал своя дял от убийци, но може би никой не е по-призрачен от Х. Х. Холмс, фармацевтът, който превърща един хотел в замък за мъчения. Преди световното изложение през 1893 г. Холмс се премества в Чикаго и започва да оборудва триетажен хотел с всякакви престъпни съоръжения, включително газопроводи, тайни проходи и капаци, коридори към задънени улици, улеи към мазето, звукоизолирана подложка и устройства за мъчения, разпръснати в лабиринт. Газът позволява на Холмс да нокаутира гостите си, преди да дойде най-лошото от това, което трябва да се случи, често на хирургическите му маси. След това той изгаря телата в пещта на сградата, продавайки скелети на медицински училища и извършвайки измами със застраховки живот. Като цяло, той се справя с повече от 30 убийства - открити едва след като негов колега измамник го предава за неспазване на финансово споразумение - преди да бъде обесен през 1896 г.

Повечето психопати и серийни убийци принадлежат към тези 6 зодиакални знака

Педро Лопес

Един от най-плодотворните серийни убийци в света може все още да е там. Педро Лопес е свързан с повече от 300 убийства в родната си Колумбия и в Еквадор и Перу. Най-малко една трета от тези убийства са жени от племето. След ареста на Лопес през 1980 г. полицията открива гробовете на повече от 50 от неговите жертви в предтийнейджърска възраст. По-късно той е осъден за убийството на 110 момичета в Еквадор и призна за още 240 убийства в Колумбия и Перу. „Чудовището от Андите“ дори не прекарва 20 години в затвора, тъй като е освободен през 1998 г. за добро поведение. Повече от 20 години оттогава местонахождението му остава неизвестно.

Тед Бънди

Тед Бънди обичаше вниманието, което убийствата му привлякоха, и мнозина в Съединените щати бяха повече от щастливи да му обърнат това внимание. Западната част на САЩ беше неговата ловна зона, с неизвестен брой убийства, които се трупаха - предимно жени в колежанска възраст - от Вашингтон и Орегон през целия свят до Юта и Колорадо. Бънди веднъж е арестуван в Колорадо и осъден за отвличане, но той бяга от ареста, премествайки се във Флорида, където убива многократно повече. Окончателният арест на Бънди и последиците от него привлякоха вниманието на нацията, тъй като обвиняемият убиец действаше като собствен адвокат по време на това, което се смята за първият телевизионен процес за убийство, приветства интервюта и се хвалеше с феновете, които е създал. В крайна сметка той е екзекутиран на електрически стол през 1989 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com