7-те индикатора на ръцете, които алармират за здравословни проблеми

1275
7-те индикатора на ръцете, които алармират за здравословни проблеми
Снимка: iStock

Има много признаци и промени в тялото и външния ни вид, които могат да ни подскажат за проблеми със здравето. Някои от тях обаче не са твърде сериозни и ние не им обръщаме особено внимание. Това обаче е грешка. Такъв е примерът промените по ръцете ни. Те освен признаци на стареене, могат да ни предупредят и за различни заболявания. Ето как:

Зачервяване на дланите

Състоянието се нарича още палмарен еритем и може да индикира за проблеми с черния дроб. Особено трябва да се обърне внимание при хората над 50-годишна възраст. Зачервяването се наблюдава най-вече на външния ръб на дланта. Друга възможна причина е хормонален дисбаланс, който предизвиква разширяване на кръвоносните съдове и следователно - зачервяване. Друго заболяване с такъв симптом е ревматоидният артрит. Препоръчва се избягването консумацията на алкохол и стремеж към здравословен начин на живот.

Изпотяване на дланите

Прекомерното потене на дланите може да бъде предизвикано от повишен стрес, свръхактивна щитовидна жлеза, прекомерно изпотяване или хиперхидроза и др.

По дланта на ръката можете да разчетете 9 неща за здравето ви

Може да е изненада, но ръцете подсказват много за вашето здраве и благосъстояние. Те алармират, когато нещо в тялото ви не работи прави...

Изтръпване на ръцете

Правило ли ви е впечатление, че след сън например ръката ви е изтръпнала? Ако е така, то най-вероятно през нощта сте притиснали нерв. В някои случаи обаче и при по-редовно наблюдаване на това състояние, може да става въпрос за заболявания като венозна тромбоза, цервикална остеохондроза, синдром на карпалния тунел, анемия, диабет, нараняване на брахиалния сплит и др.

Изсушаване на ръцете

Обикновено сухите ръце или други части от тялото са причинени от дехидратация или естрогенна недостатъчност, която съпровожда менопаузата. За да поддържате добра хидратация е нужно да приемате препоръчителното количество вода на ден, да използвате овлажняващи средства и лосиони. Консумирайте храни като мазна риба, ядки и семена.

Треперене на ръцете

Ето защо изтръпват ръцете

Защо изтръпват ръцете е въпрос, който си задават все повече хора. Обикновено този проблем възниква при притискане на нервните окончания...

Треперещите ръце, когато ви се случва рядко и например само за няколко дни или часове, е възможно да са предизвикани от силен стрес и безпокойство, както и от прекомерна консумация на кафе или алкохол. При по-продължителна симптоматика обаче може да става въпрос за болестта на Паркинсон.

Слаби и чупливи нокти

Слабите нокти издават дефицит на някои важни вещества например цинк и витамин Д. Храните, които са богати на цинк и може да включите в диетата си, са овес, ядки, месо и др.

Подуване на пръстите

Ако усещате пръстите си подути без причина може да става въпрос за липса на достатъчно кислород в тялото или пък да индикира за по-сериозни заболявания като проблеми със сърцето или рак на белия дроб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com