7-те ЗНАКА, които алармират, че прекалявате със спорта

1914
7-те ЗНАКА, които алармират, че прекалявате със спорта
Снимка: iStock

Препоръчително е спортът да бъде част от живота ни. Понякога обаче може да прекалим с него в стремежа си да постигнем по-бързо желаните резултати. Претоварването на тялото обаче също не е за предпочитане, защото може да доведе до травми и други нежелани реакции от тялото. Ето знаците, които показват, че прекалявате със спорта.

Проблеми със съня – ако тренирате твърде усилено, може да освободите повече хормон на стреса, което ще доведе до непълноценен сън. Може би ще заспивате трудно, ще се въртите нощем. Трябва да оставите време и за почивка.

Учените откриха лесен начин за подобряване на зрението

Ползите за здравето от физическата активност са известни от доста време. Сега учените откриха още една причина да започнете да спортува...

Не сте толкова мотивирани както в началото – нормално е в началото да ходите с желание на фитнес, да тренирате с вдъхновение. Ако обаче нямате достатъчно мотивация, може би е време за почивка. Липсата на мотивация може напълно да ви откаже от тренировките, ето защо трябва да внимавате с нея и да върнете вдъхновението си колкото се може по-бързо.

По-ниска производителност – възможно е да има дни, в които издръжливостта ви спада по-бързо. Може би се изтощавате по-бързо, но това не бива да ви обезкуражава. Това е напълно нормално и не бива да се претоварвате в тези моменти. Може да усетите слабост в краката и ръцете, а болката в крайниците ще се увеличи.

Не сте чувствате добре – ако се храните здравословно и тренирате усилено, но въпреки това не се чувствате добре, може би причината е в интензитета на тренировките. Разбира се, ако не става дума за настинка. Ако това не се случва за първи път, може би е време да промените режима си към по-лек такъв.

Загуба на мускулна маса – честите тренировки може да не дадат достатъчно време на тялото да се възстанови. Това може да доведе до загуба на мускулна маса, после до травма и нараняване. Възможно е да започнете да задържате вода и това да доведе до подуване.

Защо е важо да тренираме всеки ден?

Изключително важно е да тренираме всеки ден. Това ни носи много позитиви, които ще разгледаме в следващите редове. След като прочетете ...

По-голяма продължителност на мускулната треска – мускулната треска е нещо естествено, особено ако тренирате отскоро. Тя обаче отмива по-бързо, ако сте редовни във физическите тренировки. В случай че забележите, че нейната продължителност е по-голяма, това може да е знак, че сте прекалили и тялото има нужда от почивка.

Хронични наранявания – това са травми, които или не минават с времето, или се повтарят. Това се случва, когато прекалите с тренировките и не оставяте време на тялото да се възстанови.

За да не прекалявате с тренировките, променете храненето на по-здравословно. Осигурете си достатъчно време здрав и пълноценен сън – между 7 или 9 часа. Освободете се от излишния стрес, може да започнете да практикувате медитация или йога. Освен това е добре да си дадете почивка на всеки 6-12 седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com