8 храни, които потискат апетита

8116
8 храни, които потискат апетита

Апетитът е желанието да се приема храна, за да се задоволяват нуждите на тялото ни. Доста често не сме гладни, просто си втълпяваме, че това е така и започваме да ядем повече от колкото трябва. На всеки се е случвало само мириса на храна да създаде чувство на глад.

Доста често дори глада се бърка със жажда за вода, за това ако чувствате глад прекалено често, можете да се опитате да заменяте храната с вода понякога. Всяка жена е спазвала диети в някакъв етап от живота си. Ние ще ви кажем кои са храните, които ще потиснат апетита ви.

Ябълки и круши

Това са плодове, които съдържат много пектин и съответно абсорбират вода. Също така те са много добър източник на енергия. Пектинът предотвратява покачването на нивата на кръвната захар, която кара тялото да има нужда от сладки продукти. Яжте ябълките необелени, защото в кората се съдържат най-много антиоксиданти. Поставете си за цел да изяждате поне по 1 ябълка или круша дневно и ще видите ефектът.

Чия

Семената могат да абсорбират 12 пъти обема си във вода, което ги прави много засищащи. Хубавото при тях е, че са безвкусни, което ви дава възможността да ги добавите към любимата си рецепта, без да се налага да променяте вкуса и. Те съдържат изключително много полезни вещества. Просто ги добавете към сутрешното си мюсли и се насладете на страхотна, здравословна закуска.

Кафе

Ако искате да намалите апетита си за кратък период от време, то чашата кафе е перфектният избор. Също така то забързва металобизма и е полезно за здравето в умерени количества. Чрез него можете да премахнете излишните мазнини и да потиснете апетита си.

Ядки

Ядките освобождават енергия бавно и постепенно, защото съдържат много полезни вещества. Не прекалявайте с тях, защото те са една наистина доста калорична храна, но за сметка на това, съвсем малко са достатъчни, за да ви държат сити за дълъг период от време.

Месо

То съдържа голямо количество протеин и ненаситени мазнини, което означава, че се преработва по-бавно от организма. Няма значение какво месо приемате, то ще ви засити за дълго време, показват множество проучвания. Дори факта, че сдъвкването му отнема повече време, създава чувство за ситост и потиска апетита. Ето защо, ако искате да бъдете сити по-дълго време, консумирайте месо.

Канела

След последни проучвания, учени твърдят, че канелата потиска апетита. Също така тя помага за стопяването на подкожните мазнини. Тя не забързва метаболизма, но за сметка на това регулира кръвната захар, тоест нуждата от сладко намалява. Карамфилът и джинджифилът също за подправки, които регулират кръвната захар и могат да бъдат добавени към много рецепти. Ето защо, ако искате да намалите апетита си по естествен начин, сприятелете се с тези подправки.

Овесени ядки

Ако се опитвате да свалите килограми, можете да се доверите на овесените ядки. Те са подходящи, защото съдържат много фибри, което ги прави засищаща храна. Те бавно ще освобождават енергия, но това няма да доведе до покачване на кръвната захар. Ако постоянно чувствате глад, то определено няма да е зле да включите овесените ядки към менюто си. Имайте предвид, че не са подходящи само и единствено за закуска. Можете да ги използвате и за следобедно похапване, както и да изпечете вкусни мъфини с тях.

Вода

Много често, когато мислите че сте гладни, всъщност тялото ви има нужда от вода. Ето защо, когато изпитате глад, изпийте чаша вода. Вероятността да се почувствате по-сити веднага след това е много голяма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com