8 популярни дестинации, които непременно да посетите

3872
8 популярни дестинации, които непременно да посетите
Снимка: iStock

Ако сте запален пътешественик, то най-вероятно вече имате списък с дестинации, които непременно трябва да посетите поне веднъж в живота си. Ето още 8 дестинации, които да добавите към него (ако все още не сте).

Бали, Индонезия

Всички се нуждаем от уелнес, а Бали е идеалното място за релаксация, забавни дейности и "зареждане на батериите". Първо посетете плажовете, които са едни от най-красивите на планетата, а след това можете да обиколите по-малко туристическите места на острова. Изкачете планината Батур, а също така можете да карате велосипед през невероятно релаксиращите линейни оризови полета на Убуд. Бали е упражнение за ума и тялото и със сигурност ще подмлади всеки, който го посети.

Италия

Което и място да решите да посетите в Италия - няма да съжалявате. Тази страна завладява с история, изкуство, гостоприемство и може би средата на годината е идеалният период да я посетите, за да избегнете наплива от туристи, който се прогнозира в близко бъдеще. Рим, Венеция, Флоренция, Верона, Тоскана - всяко име звучи романтично и за това има основателна причина. Където и да се озовете в Италия - ще имате усещането, че във всеки един момент ви се случва нещо необикновено, което ще запомните завинаги.

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Испания и Португалия

Тези две страни напоследък стават все по-популярни и би било чудесно, ако можете да отделите седем дни за Испания, а след това седем дни да продължите в Португалия - за да можете дори да усетите ободряващата енергия, която цари тук. Именно поради тази причина класифицирахме двете държави в едно предложение - защото е добра идея, и то ако имате възможност, да посетите и двете поради географското им положение.

Подобно на Италия, и Испания, и Португалия са пълни с изкуство и култура, така че накъдето и да се обърнете, се открива гледка към зашеметяващи пейзажи. Лисабон, кулата Белем, манастирът Жеронимо в Португалия, а в Испания - провинция Риоха, Барселона, Кардона, Памплона, Сан Себастиан, Билбао, катедралата Сантяго де Компостела... Има толкова много неща, които можете да посетите, преди да завършите обиколката си в Мадрид.

Ирландия и Великобритания

Дъблин, Голуей, величественият замък Ашфорд... Самото ходене из ирландските лавандулови полета е преживяване само по себе си, чувствате се така, сякаш се разхождате в райските градини. Всъщност, когато си мислим за Ирландия - мислим за природа, крепости и укрепления по скалите и морските брегове; може би до фара? Всичко това звучи толкова приказно, че би било абсолютен срам да не посетите Ирландия поне веднъж в живота си.

А Великобритания, е... това е отделна история. Само за Лондон е необходим месец, за да го опознаете напълно, но това не означава, че не трябва да го посетите, въпреки че можете да отделите значително по-малко време. Лондонската кула, Биг Бен, Лондонското око или музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо, Sea Life с 400 вида морски организми в огромни аквариуми, както и студиото на Warner Bros. Студио, в което почитателите на Хари Потър имат преживяване за всички времена - изборът е безкраен. 

Най-търсените дестинации за пътуване през 2023 г.

Кения

Забелязали ли сте и вие клипове в социалните мрежи, в които лъвица се натъква на хора в автомобил и започва да се гали във всички, или състезание на зебри и антилопи, или как голям брой хора хранят великолепни жирафи? В Кения има много национални паркове, в които се провеждат екскурзии за посетители, желаещи да видят дивите животни в естествената им среда. Всички, които са ходили на сафари, казват, че в Кения връзката с природата е първична и че се връщат у дома преродени.  

Йордания

Тук има страхотни енергийни вибрации и посетителите са нетърпеливи да видят нещо, което не е типично за тяхната култура, което ще ги изненада. Точно такава дестинация е Йордания - едно своеобразно чудо, чийто дух извира от всеки пейзаж. Столицата Аман, районът Вади Рум, Петра - някогашен скално-изсечен град, известен с водните си тунели и впечатляващи каменни структури - Йордания пленява със спиращи дъха дестинации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим сами боя за яйца
Как да си направим сами боя за яйца

Когато става въпрос за боите, които използваме по Великден, някои от нас може да се притесняват от химикалите, които се използват в комерсиалните...