9 начина да те харесват повече

10267
9 начина да те харесват повече
Снимка: iStock/Guliver

Всички познаваме харизматични хора, които привличат симпатии и всички ги харесват. Кои черти правят един човек “харизматичен”? Алтруизъм, емпатия, честност, щедрост, услужливост, доброта, любезност, отговорност, задълбоченост. Разбира се, хората са различни и харесват различни качества. Ето какво ще ви помогне да разберете дали вие имате харизма:

- хората харесват вашата компания
- изпитвате състрадание и емпатия към другите
- правите искрени комплименти
- добър слушател сте
- поемате отговорност за грешките си
- отнасяте се с уважение към другите
- добър сте към другите
- добър сте към себе си
- подкрепяте другите.

Разбира се, най-добре е да бъдете себе си и да не правите нищо, което е извън природата ви, само за да ви приемат останалите. Но малко “харизма” винаги помага. Ако и вие искате другите да ви харесват повече, не е толкова трудно, опитайте следното:

1. БЪДЕТЕ ДОБРИ.
Всеки акт на доброта ни свързва с другите. Любопитно е, че още Чарлз Дарвин говори за влиянието на добротата върху развитието на човешкия организъм. Според Дарвин “добротата е нашият най-силен и ценен инстинкт, който прави оцеляването възможно не само за човечеството като вид, но и за всички живи същества”.
Освен това, добротата е заразна. Всяко едно добро дело привлича други подобни добри дела и накрая всичко добро отново се завръща при вас.

2. БЪДЕТЕ ИСКРЕНИ.
Останете верни на принципите и ценностите си. Да си харизматичен не означава, че никога не казвате “не”, когато не искате да направите нещо. Да защитавате собствените си граници означава, че се грижите за психическото си и емоционално здраве. А това е полезно както за вас, така и за другите.

3. БЪДЕТЕ ДОБРИ КЪМ СЕБЕ СИ.
Начинът, по който се отнасяте към себе си, играе важна роля за това как се отнасяте към другите. Как може да бъдете добри към другите, ако не може да сте добри към себе си?

4. БЪДЕТЕ “ОТВОРЕНИ”.
Животът е пълен с промени. Когато се конфронтираме с идеи, ситуации или хора, които са ни непознати, изпитваме негативни емоции, които ни правят “непривлекателни”. Опитайте се да бъдете “отворени” - да приемате информация, поведение, хора, без да ги съдите, дори и да не ги разбирате. Това ще ви помогне да неутрализирате негативните емоции и да останете спокойни дори и в ситуации, които не приемате.

5. БЪДЕТЕ ЛЮБЕЗНИ.
Любезността е важен начин за задаване на позитивния тон в социални контакти. Помнете: поведението на другите не трябва да ви ядосва.
Ако другите са груби и агресивни, не отговаряйте със същото. Опитайте да отвърнете с усмивка, която може да промени и тяхната посока на поведение. В един ежедневен разговор прости думи като “моля” и “благодаря” имат голяма сила.

11 черти на харизматичните хора

Има хора, които всякак всички харесват повече - искат да работят с тях, да излизат и да се забавляват с тях, предпочитат ги за компания...

6. ПОМАГАЙТЕ.
Направете усилия да помагате на другите в ежедневието. Усмивката в магазина, помощта на колега с проект могат да направят много да накарате другите, а и вие самите да се чувстват добре през деня.

7. ПРОЩАВАЙТЕ.
Ако оставите негативните мисли и емоции в миналото, ще може да вървите напред с позитивна нагласа. Прощавайте не само на другите, но и на себе си. 

8. БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ.
Посветете няколко минути на ден да помислите за какво трябва да сте благодарни. Тази практика помага и за физическото ви здраве - намалява стреса и увеличава удовлетвореността ви. Фокусирайте се върху позитивни мисли. Това ще ви помогне да развиете позитивно отношение и ще ви е по-лесно да се справяте с ежедневните грижи и трудности.

9. УВАЖАВАЙТЕ ДРУГИТЕ.
Опитвайте се да се поставяте на мястото на другите. Никога не ги съдете, защото не знаете през какво минават и какво изпитват. Всеки човек е собствена вселена. Не забравяйте това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...