9 продукта, за които неподозирате, но може да съхранявате в хладилника

2825
9 продукта, за които неподозирате, но може да съхранявате в хладилника
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено съхраняваме храна в хладилника, но ако сложим и други продукти  там, можем да ги поддържаме в добро състояние. Ето 9 примера:

·        Околоочен крем. Когато го използвате сутрин, той ще бъде охладен, за да бъде по-ефективен, особено при евентуално подуване.

Рискове, които крие мръсният хладилник

Учените алармират, че хладилникът е най-голямото огнище на болести в целия апартамент. Самият факт, че имате хладилник и фризер не е до...

·        Молив за очи. Ако трябва да го подострите, поставете го в хладилника за известно време. Тогава оформянето му ще бъде по-лесно.

·         Лакът ви за нокти. Неговата трайност ще се удължи, но трябва да го премахнете от хладилника за известно време преди употреба, защото се стяга, за да възстановите неговата лесна за нанасяне консистенция.

·         Натурална козметика. Ако наистина е висококачествена, значи е с консервантно съдържание и може да се съхранява на хладно, за да са ефективни активните му съставки. Хладилникът е добър избор.

·         Чорапогащи. Най-често срещаният проблем при тях е, че лесно се късат. Ако ги сложите в найлонов плик и ги поставите в хладилника за една нощ, ще са по-здрави. На сутринта ги извадете да изсъхнат.

·        Дънки. Ако ги оставяте от време на време в хладилника за една нощ, винаги ще изглеждат добре и ще бъдат стерилизирани.

Защо опитните домакини винаги държат хляб в хладилника?

Обикновено хлябът се съхранява на сухо място на стайна температура. Разбира се, печивата, съхранявани при ниски температури, запазват ...

·         Тъканис лепкави петна. Ако вашите дрехи или домашен текстил имат петна от восък или дъвки, поставете ги в хладилника за известно време и след това ще ги извадите много по-лесно.

·        Запечатани пликове за писма. Ако искате да ги отворите, без да ги разкъсате, сложете ги в найлонов плик и ги приберете в хладилника за час-два. След това ги извадете  и ще се отворят без проблеми. Тогава стайната температура ще омекоти лепилото и ако е необходимо, можете да запечатате пликовете отново.

·         Цветя. Ако искате да запазите букетите с цветя свежи за дълго време, моля, приберете ги в хладилника за една нощ. Същото правят и в бутиците за цветя.

Общи съвети за използване на полезния обем на хладилника

Хладилникът не трябва да се претоварва. С напълно запълнените рафтове може да рискувате да не затворите твърде плътно вратата на хладилника или фризера и да нарушите условията за правилно съхранение. За да се поддържа храната свежа, тя се нуждае  от свободна циркулация на въздуха, а хладилника трябва да осигурява равномерно и бързо разпределение на температурата в цялата камера. Поставете храна от същия вид и храна със същия срок на годност в една и съща  на хладилника. Практично е! Така че определено няма да забравите нетрайното кисело мляко, чийто срок на годност изтече преди няколко седмици, сред бурканите с заготовки.

Гениални начини за използване на фризера, освен за храна!

1.       Отворете отново запечатаните пликове За да отворите запечатан плик, без да го разкъсвате, го по...

Опитайте се да поставите новозакупените продукти зад по-старите такива. Използвайте правилото за показване на храна на рафтовете на супермаркетите. Работи чудесно и у дома! Уверете се, че използвате плавилно вашите хладилни артикули със срок на годност, за да предотвратите разхищаването и да спестите семейния си бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com