Ако прекалявате със СЛАДКОТО вечерта, може да се случи ТОВА с вас

8667
Ако прекалявате със СЛАДКОТО вечерта, може да се случи ТОВА с вас
Снимка: iStock

Захарта дебне от всякъде. Може да я откриете какво в типичните сладки и сладкиши, така и в някои солени изделия. Ще се изненадате колко солени храни съдържат и захар под различна форма. Голяма част от тези захари имат негативно влияние върху човешкото здраве. Могат да увеличат риска от диабет, да повишат теглото, да доведат до възпаления, проблеми с черния дроб и сърцето. Понякога губите представа за количеството захар, което приемате всеки ден. Допустимото е жените да приемат до 6 ч.л., а мъжете – 9 ч.л. захар. Дали спазвате това количество, или прекалявате със захарта? Следващите фактори говорят за второто.

Ако усещате подуване и тежест в стомаха – ако сте приели повече захари от препоръчителното, е много вероятно да изпитате дискомфорт в коремната област, болка, тежест или подуване. Захарта оказва негативно въздействие върху чревната флора. Влияе зле върху дебелото черво и тънките черва.

Захарта може и да е полезна. Вижте кога

Стремим се към ограничаване на сладките храни и захарта, защото е известно, че прекомерната употреба води до наддаване на тегло, пробле...

Ако теглото ви се покачва – съвсем естествено е, когато прекали със захарта, теглото ви да се покачи. Когато усетите, че наддавате тегло, ограничете захарта, защото евентуалната причина за него е именно тя.

Ако непрекъснато ви е яде сладко – вероятно прекалявате със захарта. Тя дава енергия и се съхранява в тялото под формата на мазнини. Тялото ползва резерва от мазнини, когато не се е хранило дълго време. Проблемът е, че вие имате достъп до храна и можете да хапвате по всяко време. И така без да се усетите поглъщате повече захар от препоръчителното.

Ако имате ниска енергия – когато хапнете нещо сладко, енергията ви се увеличава, но после спада също толкова рязко. След това ставате неспокойни, раздразнителни, обикновено се създава стрес в организма. Тогава някак отново ви се иска да хапнете нещо сладко и кръговратът започва отначало.

Ако имате гъбични проблеми – тези микроорганизми се хранят със захари. Ето защо, ако употребявате прекомерно количество захар, може да развиете гъбична инфекция. Тя може да се разрасне, ако не я откриете навреме и не я отстраните. Възможно е да не намирате обяснения на появилите се гъбички по тялото, тогава се замислете колко захар консумирате. Ако не се ограничавате, много вероятно е причината за неприятното състояние да бъде именно захарта.

Четири признака на пристрастяване към захарта и един начин да се отървете от нея

Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към наркотиците. В прекомерни количества сладкишите предизвикват чувство на еуфор...

Ако усещате болка в ставите – проучване е установило, че при прекаляване със захарта, се усилва болката в ставите, защото захарите предизвикват възпалителни процеси. Ако по принцип имате болки в ставите, ревматизъм или артрит, симптомите могат да се обострят, ако приемате прекалено много захар. Тя увеличава и нивата на лошия холестерол, която води и до други здравословни проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com