Алкохолът е убил Ейми Уайнхаус. Официално

13485
Алкохолът е убил Ейми Уайнхаус. Официално

Повторното разглеждане на делото за смъртта на певицата Ейми Уайнхаус, предизвикано заради откриването на грешка в процедурата, потвърждават заключенията от първото. Причина за смъртта на Уайнхаус е злоупотреба с алкохол, съобщи БГНЕС. Това е окончателното заключение на британското правосъдие.

Ейми Уайнхаус (27 години), която почина през юли 2011 г., имала над пет пъти по-голямо количество алкохол в кръвта си от законно допустимото за шофиране или 416 милиграма на децилитър кръв, потвърди следствието днес. През октомври 2011 г. Сюзан Грийнуей, съдебен медик, разследващ смъртта на певицата, стигна до заключението, че тя е починала вследствие на приемането на голямо количество алкохол след период на абстиненция.

Смъртта на Ейми Уайнхаус все още е загадка

Година и половина след като Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в къщата си, причината за смъртта й все още остава под въпрос, съобщава ...

Но нейните заключения трябваше да бъдат преразгледани заради нарушаване на процедурата. Грийнуей нямала изискваните пет години практика във Великобритания, за да ръководи подобно разследване. Това я принуди да подаде оставка през ноември 2011 г.

Освен това тя била назначена на поста от съпруга си Андрю Рийд, който също е съдебен медик. Той също подаде оставка през декември 2011 г. след съобщението за започнала дисциплинарна процедура срещу него. Днес Шърли Радклиф, на която беше възложено да преразгледа заключенията на следствието, заяви, че Ейми Уайнхаус наистина е починала вследствие на алкохолно натравяне и допълни, че тя имала в кръвта си "ниво на алкохол, често свързвано със смъртта".

Радклиф уточни, че певицата доброволно е изпила алкохола и че на пода имало две празни бутилки водка, когато била намерена мъртва в леглото в апартамента си в Камден, Северен Лондон, на 23 юли 2011 г.

Редактор: Надежда Иванова

Правят статуя на Ейми Уайнхаус в Камден

Ще вдигнат статуя на покойната британска певица Ейми Уайнхаус в лондонския квартал Камден. Това съобщи нейният баща Мич пред Радио 1 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com