Американка роди тризнаци след естествена бременност

23043
Американка роди тризнаци след естествена бременност

Американка от щата Монтана роди еднояйчни тризнаци без помощта на репродуктивната медицина, което се случва веднъж на милион, съобщи "FOX".

Джейс и Джоди Кинси от щата Монтана посрещнали своите момчета в началото на декември. Еднояйчните тризнаци са се получили, след като оплодената яйцеклетка се е разделила на две, създавайки близнаци, а след това ембрионът отново се е разделил, пише БГНЕС.

"Това е невероятно рядък случай, когато не се използва методът ин витро. Такива бебета се раждат приблизително на всеки милион раждания", казва д-р Дана Дамрън, проследила бременността на американката. Еднояйчните тризнаци са по-често срещани при използването на репродуктивни лекарства, но дори тогава са рядкост.

Трите момченца са се родили в 32-та седмица от бременността и са в отлично здраве, напълно еднакви и симетрични. Момченцата имат по-голям брат, който вече е на шест години. 30-годишните им родители са се срещнали в гимназията и вече имат 9-годишен брак. Любопитно е, че дядото на тризнаците също има брат близнак.

Тризнаци проплакаха в София

Тризнаци проплакаха за първи път в родилното отделение на болница Токуда в столицата. Бебета се родилиот 8.53 до 9 без 5 сутринта след ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com