Антитенденции 2024: 5 цвята, за които трябва да забравите

27783
Антитенденции 2024: 5 цвята, за които трябва да забравите
Снимка: iStock

Новият цвят на косата не е толкова начин да промените имиджа си, колкото да си дадете увереност във вашата уникалност и красота. Трябва да подходите към избора на цвят разумно. За да не изглеждате нелепо и безвкусно, ние ви показваме кои цветове ще бъдат включени в списъка с антитрендове за 2024 г. и предлагаме удачни алтернативи.

1. Студена блондинка

Тази година студеното русо оглави списъка с нежелани цветове заради своята неестественост и белота. Пепеляво русото също е включено в черния списък, тъй като студената палитра моментално подчертава всички несъвършенства на кожата и лишава външния вид от блясък.

Алтернатива: медено руса

Тенденцията към максимално запазване на естествените характеристики набира скорост, а медената блондинка е доказателство за това. Това е нежно оцветяване, което е идеално за момичета със светла кожа и зелени или сини очи

2. Цвят Барби

Филмът "Барби" с участието на Марго Роби и Райън Гослинг нашумя това лято. Розовото мигновено зае първото място в списъка с модерни цветове за 2023 г. Една по една знаменитостите се втурнаха да сменят гардероба си и да боядисат косите си в модерен нюанс.

Но розовата треска постепенно започна да отшумява.

Как да отгледаме гъста и здрава коса: 9 правила за шикозна коса

Алтернатива: розово злато

Ако любовта ви към момичешките цветове е по-силна от всяка тенденция, предлагаме ви да разгледате по-отблизо оцветяването „розово злато“, което нежно и оригинално ще преобрази вашите кичури.

3. Наситено черно

Наситеният черен цвят придава на лицето болезнен вид и значително добавя възраст. Този смел нюанс обикновено изисква също толкова смел грим. Цветът на гарвановото крило не е подходящ за всички: той е противопоказан за момичета с естествено светла коса.

Алтернатива: шоколадова коприна

Образът на фатална брюнетка може да се създаде по по-нежни начини. Шоколадовата коприна е чудесна алтернатива за любителите на тъмните нюанси. Последният шоколадов пигмент ще придаде на косата ви дълбок и богат цвят.

4. Омбре

Омбре имитира прехода от тъмни корени към по-светли краища. Градиентното оцветяване, чиято популярност избледнява всяка година, губи авторитета си.

Алтернатива: air-touch

Air-touch е мека и безопасна опция за изсветляване на косата. Оцветяването се счита за едно от най-трудните поради метода за получаване на желания нюанс. Пигментът сякаш е издухан от косата, откъдето идва и името (от английски air-touch – въздушно докосване).

Оцветяването визуално увеличава обема и дебелината на косата, а също така, поради плавните преходи, прави визията свежо и чертите на лицето изразителни.

5. Кичури

Тук косата се боядисва в няколко подобни нюанса и може да изглежда добре само на брюнетки или жени с кафяви коси. Оцветяването не беше включено в списъка на модерните оцветявания поради сложната техника и цветните нишки на главата.

Алтернатива: контуриране на косата

Контурирането на косата е стилен вариант с красив визуален ефект. Това е грим за коса, чиято същност е да изсветлите само предните кичури до лицето. Създава се ефект на изсветлена коса, която привлича цялото внимание към себе си. Не напразно оцветяването се нарича алтернатива на грима, защото може да се използва за коригиране на несъвършенствата: стесняване на челото или удължаване на овала на лицето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com