Белег за ниско самочувствие: 5 често срещани грешки в грима

14967
Белег за ниско самочувствие: 5 често срещани грешки в грима
Снимка: iStock

Не само дрехите могат да дадат представа за самочувствието на една жена, но и нейният ежедневен грим. Ако вашите приятели постоянно прекаляват с козметиката или, напротив, изобщо не я използват, това е причина да се замислите. Има поне пет грешки в грима, които издават ниско самочувствие.

Твърде много акценти

Яркият грим в много ситуации може да бъде подходящ, например на новогодишно фирмено парти, тематично парти или на концерт. Но за офиса или просто да идете до магазина няма нужда да се „рисувате“ толкова. Често това показва отхвърляне на себе си и опит да се скриете зад някаква маска. Едно от правилата на добрия грим е, че е най-добре да направите само един акцент. Може да е смоуки айс, червени устни или розови бузи – но по отделно, а не всички заедно.

Скрийте възрастта си: Трик за грим на очите, за да изглеждате по-млади

Пълна липса на грим

Другата крайност е пълното отхвърляне на грима. Може да се предположи, че такава жена е самоуверена и не смята, че има нужда от козметика. Най-често обаче е точно обратното: момичетата, които са недоволни от външния си вид, смятат, че гримът няма да промени нищо. Освен това, според някои психолози, по този начин жена с ниско самочувствие просто не иска да привлече вниманието към себе си и се опитва да стане невидима. Кокетният дневен грим, който изглежда естествено, ще свидетелства за адекватно самочувствие.

Неравна очна линия

В началото, когато едно момиче просто се учи да си слага очна линия, да рисува вежди, да прави контури, гримът може да изглежда разкривен. Но ако кривите стрелки и неподредените вежди станат правило, това е още една причина да се замислите. Човек със здраво самочувствие е вероятно да вярва, че заслужава нещо по-добро, така че няма да пренебрегне имиджа си.

Професионални съвети за перфектен грим

Агресивно контуриране

Тази техника излезе от мода преди няколко години, но някои дами продължават да рисуват ново лице всеки ден с помощта на агресивно контуриране. Желанието да направите скули, като известна актриса, да стесните носа си, да намалите брадичката си, предполага, че жената не е приела външния си вид и има проблеми със самочувствието. Друго нещо е, когато контурирането е почти незабележимо, което не променя лицето, но подчертава достойнството.

Твърде светло червило

Когато една жена има само едно нюд червило в козметичната си чантичка, това също може да означава съмнение в себе си. Устните са най-чувствената и съблазнителна част от лицето и всеки път, когато ги изтрива, дамата сякаш се страхува от собствената си привлекателност. Освен това, след 40 годишна възраст светлите нуд червила могат напълно да съсипят лицето, правейки го прекалено бледо и неестествено. Смелите и уверени жени не се страхуват да носят ярко червило.

Гардеробът може най-ясно да каже за самочувствието. Психолозите смятат, че дрехите, които една жена купува за себе си, са пряко свързани с това как се чувства в обществото и какво чувства като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com