Британците ще харчат повече за Коледа, отколкото през миналата година

34540
Британците ще харчат повече за Коледа, отколкото през миналата година
Снимка: Getty Images / Guliver

През последния месец на отминаващата година жителите на Великобритания ще изхарчат за коледни подаръци на роднини и близки почти 83 милиарда британски лири или 134 милиарда долара. Това се казва в прогнозата, представена днес от авторитетната консалтингова организация "Пеймънтс каунсъл", предаде ИТАР-ТАСС.

По този начин общите разходи на британците ще надхвърлят с 1,2% показателите за декември миналата година.

Коледна фиеста в Двете елши

На 7-ми Декември Двете елши и приятели организират един истински творчески ден, посветен на Коледните приложни изкуства. През целия ...

Специалистите свързват нарастването на покупателната активност с "подобряване благосъстоянието на населението", което на свой ред се дължи на "постепенното възстановяване на икономиката след кризата".

Миналата година всеки британец е изхарчил за коледни подаръци средно по 340 лири или почти по 550 долара. В "Пеймънтс каунсъл" очакват, че през декември тази година този  показател ще бъде надхвърлен.

По прогноза на специалистите около 12% от подаръците ще бъдат купени по интернет. Сумата, която ще бъде  изразходвана, ще е около 10 милиарда лири или 16 милиарда долара. А това е с 15 на сто повече, отколкото миналата година.

През последните 10 години популярността на онлайн шопинга е нараснала почти с 500%, което отразява една от най-видимите тенденции в поведението на британските потребители.

Забравете за Дядо Коледа, огромни кораби ни носят подаръците

Още от деца сме свикнали с представата, че добрият стар Дядо Коледа разнася подаръци по къщите с шейната си. Всъщност празничните изнен...

"Хората са осъзнали удобството, което им дава интернет, и сега в предпразничните дни предпочитат да не се блъскат по опашки в препълнените магазини", отбелязва официален представител на "Пеймънтс каунсъл".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно