България Спортува 2018 събра над 20 000 посетители

1353
България Спортува 2018 събра над 20 000 посетители
Снимка: ПР

Едно от най-големите спортни събития тази година – "Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018" предостави възможност на жителите и гостите в Благоевград, Пловдив, София, Бургас, Русе и Плевен да бъдат част от масов спортен празник, участвайки в индивидуални и отборни спортни занимания, активности за хора в неравностойно положение и забавни игри с награди.

Инициативата "България спортува" привлече повече от 20 000 посетители в 6-те областни града. За участниците, на възраст между 2 и 80 години бяха подготвени над 2 500 тениски. Всички посетители можеха да се включат поне за 15 минути в избран от тях спорт. Събитията бяха част от "Световен ден на предизвикателството", което Българска асоциация спорт за всички организира ежегодно, а "Бургас Спортува", "София Спортува" и "Плевен спортува" се съревноваваха в реално време с градовете Petah Yikva (Израел), Sao Goncaio (Бразилия) и Raanana (Израел).

Над 40 различни, познати и нови спортове и активности бяха представени от 30 водещи треньори; фитнес, йога и танцови инструктори, а на 200 от най-малките ни фенове подарихме спортни награди.

Това е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА), която от 25 години се провежда ежегодно в повече от 120 страни в света. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти, които искат за поне 15 минути да участват интензивно в спортно занимание или друга физическа активност. Целта на инициативата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения и дава възможност на голям брой хора без разлика във възрастта и социалния статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно положение, както и на хора от третата възраст, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност по общини, райони, квартали или на работните им места.

Стартът беше поставен на 05.05.2018г. в Благоевград и премина през Пловдив, София, Бургас, и Русе, за да завърши на 23 юни в Плевен, а мисията да развива спортната култура на модерния градски човек, подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

В рамките на всички събития над 40 различни, познати и нови спортове и активности бяха представени от 30 водещи треньори, спортни клубове, фитнес, йога и танцови инструктори, а сред спортните активности имаше не само фитнес на открито, кросфит, тапаут, бабъл футбол, таекуондо, волейбол, муай тай, медитация, йога, мини тенис, баскетбол и бадминтон, но и специални тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години "Детето чудо", както и тренировки "Мама и бебе" за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com