Бърз начин за усилване сигнала на Wi-Fi рутера

23078
Бърз начин за усилване сигнала на Wi-Fi рутера
Снимка: iStock/Guliver

Интернет потребителите са добре запознати със ситуацията с чести прекъсвания и нестабилно приемане на сигнала на Wi-Fi рутера.

В такива ситуации потребителите са изправени пред задачата да усилят WiFi сигнала. Това може да се постигне по различни начини – както софтуерно, така и хардуерно. Софтуерната оптимизация включва извършване на корекции в настройките на рутера и изисква професионални умения.

Усилването на сигнала с помощта на хардуер означава замяна на рутера с по-ефективен и мощен модел или закупуване на повторител - специално устройство, което препредава Wi-Fi сигнала и разширява зоната на покритие.

От всички методи за усилване на сигнала, препоръчани от експертите, използването на повторител дава най-ефективния и стабилен резултат.

Кога се използва интернет в България за първи път?

Какво е това устройство и как работи?

Wi-Fi повторителите са компактни устройства, които се включват директно в електрически контакт. В зависимост от производителя, те могат да се различават по своя дизайн и функционалност. За да разрешите проблема, достатъчно е да инсталирате това устройство в стая, където има слаб сигнал на Wi-Fi мрежа. Ако е необходимо, можете да инсталирате няколко повторителя едновременно, което е важно за големи къщи и офиси, сигналът в които се осигурява само от един рутер.

Как работи повторителят?

Всичко е съвсем просто. Това устройство получава сигнал от главния рутер и го предава, препредава до определен радиус. Благодарение на това зоната на покритие на Wi-Fi сигнала е значително разширена. Така ретранслаторът изпълнява функцията на усилвател на сигнала.

Също така е важно използването на повторител да не създава допълнителни проблеми на потребителя. Така че няма нужда да създавате нова Wi-Fi мрежа с отделно име, мрежата остава същата, независимо от броя на свързаните повторители. Благодарение на това устройствата, използващи интернет, се свързват автоматично към мрежата, като разпознават по-силния сигнал. За това не са необходими допълнителни настройки.

10 полезни насоки как е правилно да търсите информация в интернет

Днес на пазара има доста модели повторители от различни производители. Това миниатюрно устройство изпълнява много функции, включително наблюдение за състоянието на електрическата мрежа, защита на електрическите уреди от пренапрежение, сензор за движение, сензор за осветление, атмосферен и радио сензор.

Ултракомпактното устройство се справя перфектно с тази задача. Достатъчно е да свържете към електрическата мрежа и проблемът с разширяването на зоната на приемане на Wi-Fi мрежата от главния рутер ще бъде решен. Потребителите на интернет ще забравят веднъж завинаги за трудностите при получаване на сигнал в зоните на апартамента или офиса, отдалечени от рутера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!
Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Православните вярващи ще празнуват Великден на 5 май. Един от основните символи на този важен християнски празник са шарените яйца. Обаче традиционните...