Бързи и ефикасни трикове срещу мазните петна върху дрехите

8102
Бързи и ефикасни трикове срещу мазните петна върху дрехите
Снимка: iStock

Мазното петно ​​по панталон, блуза или сако изглежда много грозно, набива се на око, а освен това се отстранява трудно! Как да премахнем петна от мазнина, за да можем да облечем любимите си дрехи? Преди да посегнете към специални средства, приложете някои домашни трикове. Може би петна от мазнина по дрехите ще бъдат премахнати с помощта на оцет, картофено брашно, паста за зъби или тебешир. Предлагаме ви някои домашни средства за решаване на този проблем!

Сол

Наличната във всяка кухня готварска сол не само добавя вкус, но и е добър начин за премахване на петна от мазнина. Въпреки това си струва да комбинирате солта с алкохол в съотношение 1:4. Потопете кърпа или четка в разтвора и я разтрийте върху замърсеното място.

Хитри начини, с които да почистите засъхнал восък

Стъклените фенери и светлината на свещите са пълни с чар. За съжаление, техният блясък понякога може да бъде засенчен от грозната следа...

Бебешки талк на прах

Ако един от членовете на вашето семейство е малко дете, можете да използвате детски талк, за да премахнете мазнините. Има подобен ефект като тебешира. Поръсете талк върху оцветеното място и го оставете за няколко часа. След измиване не трябва да има и следа. Също така е чудесно решение за мазни петна ​​върху килим или диван.

Паста за зъби

Как да премахнете мазно петно ​​от памучна блуза? Използвайте това, което определено имате в дома си – паста за зъби. Поставете малко паста за зъби върху четката и започнете да търкате петното. След изпиране на блузата или други дрехи мазното петно ​​трябва да изчезне!

Картофено брашно

С какви подръчни материали може да премахнете различните петна от дрехите

Ето как да премахнете 8-те най-често появяващи се петна от пране: 1. Петна от кръв Накиснете петното в студена вода (топлата вода ще ...

Картофеното брашно, скрито в нашия кухненски шкаф, е добро средство за мазни петна! Просто поръсете петното с малко брашно и го оставете за няколко минути. Изчакайте, внимателно разтрийте зацапаното място с четка и изплакнете дрехата в топла вода. Този метод ще работи добре за мазни петна върху памук и малко по-деликатни тъкани.

Кока кола

Мазните петна по панталони, блузи, якета и други видове дрехи не са никак естетически! По-лошото е, че веднага се забелязват. Затова се отървете от тях възможно най-бързо! Можете да премахнете мазни петна с ... кола! Изсипете малко от тази напитка върху петното, оставете го за 2 часа и изперете дрехата в топла вода с малко препарат.

Оцет

Незабележимият оцет има широк спектър от приложения - не само кулинарни, но и практични. Полезен е при грижата за дървени кухненски прибори, при почистване на печката и други домакински почиствания. Също така е чудесен начин за третиране на мазни петна! Смесете оцета с вода в съотношение 1:1 и потопете чиста кърпа в разтвора. Внимателно разтрийте мястото на мръсотия върху тъканта - трябва да помогне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com