Ценни съвети за това как да повишите настроението си

2015
Ценни съвети за това как да повишите настроението си
Снимка: iStock/Guliver

За щастие, докато голяма част от вашето лично щастие е продукт на генетика и ежедневни обстоятелства, проучвания показват, че до 40 процента от него могат да бъдат променени или увеличени чрез умишлено участие в ежедневни мисли и практики, които ни карат щастливи и се чувстваме по-присъстващи в живота ни. Всичко е свързано с това да се откъснете от съзнанието си и да пренасочите вниманието си към дейности, които ви носят радост.

И Aimee Daramus, Psy.D., лицензиран клиничен психолог казва, че колкото повече информираност можете да внесете в стремежа си към щастие, толкова по-успешен ще бъдете. „Няма да получите голямо облекчение от почивката, ако умът ви все още работи, така че използвайте всички сетива, които можете, за да изследвате тези бързи преживявания“, обяснява тя. 

5-минутни упражнения и съвети за облекчаване на стреса, за да повишите настроението си на моменти:

5 сутрешни навика за отличен старт на деня

Чувствате ли сякаш някои дни просто нямате желание да ставате от леглото без видима причина? Ако опитате да вкарате рутина в сутрешните...

Изберете всеки красив или интригуващ обект в работното си пространство или отвън и го изследвайте с поглед, звук и докосване. Всичко, което да ви върне към красотата на живота около вас.

Яжте малко парче от любима храна. Наистина му се насладете и бъдете там за нюанса на аромата, текстурата и цвета, както и да го опитате напълно.

Слушайте песен без текст, но за пълна концентрация, опитайте се да изберете един инструмент, върху който обикновено не се фокусирате. Потърсете пеещи купи, парчета от кристални флейти и всичко, което е чисто инструментално. Това ще ви помогне да излезете от главата си и да влезете в сърцето си.

Закачете колие с висулка, поставете го да се люлее и дишайте дълбоко, докато гледате как се люлее напред-назад. Безброй проучвания показват, че бавното и дълбоко дишане може да регулира вашата нервна система и да активира вашата охладена парасимпатикова система в рамките на минути.

Задайте си въпроса какво наистина трябва да чуете, за да ви насърчи. Или го напишете няколко пъти или го задайте като напомняне на телефона си, така че да го получите като текст няколко пъти днес.

Десет мисли за по-щастлив ден, с които да прогоним мрачното настроение

Понякога когато сме ядосани, афектирани от нещо или силно натъжени, просто трябва да отделим малко време, за да седнем и да остави...

Прекарайте няколко минути в поза на детето, защото предаването в това положение дава на тялото да разбере, че е безопасно и успокоява нервната ви система.

Измийте лицето си. Това е чудесно нулиране и освежаване за ума и тялото ви.

Раздвижете се. Скачането, танцуването и спонтанното движение на тялото ви са обичани както от фасцията, така и от лимфната система. Освен това помага да се отърсите от нервите, стреса и всеки друг енергиен блок, който изпитвате.

Отделете се от вашите устройства. Всички те, ако е възможно. Има причина специалистите по сън да не препоръчват никакви устройства във вашата спалня: Те са склонни да причиняват безпокойство. Сложете ги, скрийте ги или помислете дали да си подадете цифров полицейски час.

Направете списък с първите 10 неща, които веднага ви идват на ум, когато се замислите какво ви прави най-щастливи. Закачете списъка някъде, който можете да видите през останалата част от деня, и го използвайте като напомняне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com