Чарът на пътуването сама - свобода докато сте на път

684
Чарът на пътуването сама - свобода докато сте на път
Снимка: Envato

Пътуването сама определено си има своя чар. Можете да изберете любимо място или такова, което винаги сте искала да посетите и да му се насладите свободно и спокойно. Възможностите са много и самостоятелното пътуване става все по-популярно. Независимо дали търсите вариант за по-дълга лятна или зимна ваканция или просто уикенд за градска почивка, ще откриете подходящи опции.

Искате да посетите по-малък град и да релаксирате максимално?

Ако пътувате сама и търсите дестинация за максимален релакс, то е чудесна идея да изберете по-малък град. Там ще можете едновременно да се насладите на местните забележителности и начин на живот, но и ще имате възможност да си починете добре. Вариантите са много и освен това има как да избирате сред градове на разстояние от 1 до 3 часа със самолет. Така че е лесно и достъпно да се насладите както на уикенд, така и на по-дълга почивка в избран по-малък град.

Можете да започнете например от Бари в Италия, където да опитате типична италианска кухня и да се наслаждавате на чудесни морски гледки. Такъв тип място е подходящо за посещение през всеки сезон и освен това ще стигнете само за час и половина. Друг вариант е да изберете дълъг уикенд в лятна дестинация, където да комбинирате спокойната атмосфера с чара на слънчевото време на плажа. Чудесна опция за близки такива и същевременно доста южни места, където лятото е дълго, са Ларнака в Кипър и Хераклион в Крит. А защо да не заложите на пътуване от само 50 минути със софия бургас полет и да посетите българското черноморие лесно и достъпно?

Търсите пътуване до любима европейска столица?

Ако сте в настроение за посещение на любима европейска столица, то това също е чудесна опция за пътуване сама. В такава ще имате свободата да избирате сред множество активности и забележителности и да включите всички любими за вас неща през почивните си дни. Незавсисимо дали искате да посетите вече позната и любима столица или започвате изцяло нова екскурзия към такава от списъка ви с желани, ще откриете изключително достъпни варианти. В рамките на полет от 1 до 3 часа има как да стигнете до почти всяка европейска столица, за която си помислите. Можете лесно и удобно да резервирате самолетни билети, като разглеждате всички авиолинии на едно място.

Само една чудесна опция е да изберете Барселона за красива архитектура или пък Рим за множество исторически забележителности. Също е вариант да се насладите на уикенд в още по-близко място, като Атина. А ако сте склонни да пътувате с час отгоре, е вариант да научите повече за живота в Лондон или да посетите най-западната европейска столица Лисабон. Още един вариант е да заложите на по-нетрадиционна опция, ако нямате против да включите прекачване на полет в маршрута си. Такава например е Осло или Стокхолм, всяка от които можете да посетите през лятото и да съчетаете почивката си в голям град с гледки към красивото северното сияние.

Искате да се насладите максимално на вашата лятна ваканция?

Определено лятната ваканция е основно време за почивка за всеки. Възможностите за нея са наистина много. Можете да изберете спокойна малка дестинация с уютни плажове и прекрасни гледки за повече релакс. Само една идея е да летите до Ханя в Крит и да посетите уютните малки селца с морска ивица наоколо. Освен това е чудесен вариант да заложите и на малко по-голям курорт или населено място, където пък да комбинирате почивката с приятно време сред изпълнени с живот улици и заведения. Само един пример тук е Валенсия в Испания.

Екзотичните дестинации определено също имат своя чар за лятна ваканция. Ако имате повече дни и не ви притеснява малко по-дълъг полет или прекачвания, те са чудесна опция за вас. Там ще можете да откриете свободата на това да се насладите на абсолютно нови гледки, ястия и преживявания. Само една идея е да изберете остров с много красива природа, като Мадейра или да заложите на мечтана по-дълга почивка в Бали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com