Coca-Cola изпраща коледни картички на отлични ученици по случай 50-годишния си юбилей в България

9344
Coca-Cola изпраща коледни картички на отлични ученици по случай 50-годишния си юбилей в България
Снимка: Actualno.com

50 коледни картички ще бъдат изпратени на отличници от училища в малките населени места в страната като част от инициативата на Coca-Cola по случай 50-годишнината на компанията в България.

Coca-Cola винаги е имала социална позиция и това я прави повече от марка. Това заяви изпълнителният директор на Coca-Cola HBC България Светослав Атанасов по време на коледния обяд на компанията в четвъртък, 17 декември.

Отборът на СОУ "Цанко Церковски“ се класира за финала на "Купата на Coca-Cola: Движи се!”

Тази събота (25.04.2015 г.) футболният турнир "Купата на Coca-Cola: Движи се!“ завладя територията на гр. Велико Търново. Отборът...

Представители на бизнеса, правителството, неправителствения сектор, дипломатически лица и медии бяха гости на официалното събитие на Coca-Cola, на което компанията благодари на своите партньори за съвместната работа.

Инициативата в подкрепа на учениците от 20 български общини е подкрепена от министър-председателя Бойко Борисов, който лично е подписал всички 50 поздравителни картички, които ще бъдат изпратени. В поздравителния адрес на премиера до Coca-Cola той поздрави компанията за инициативата. За правителството образованието е безспорен приоритет и се надявам с нашата съвместна работа да успеем да насърчим повече ученици да постигнат успехи, каза Борисов. В картичките министър-председателят поздравява учениците за труда, който полагат, и им пожелава да следват мечтите си.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев подчерта активната роля на Coca-Cola в стимулиране случването на "добри неща". Надяваме се, че Coca-Cola ще продължи още по-активно своята спонсорска дейност и в частност в образованието, заяви Танев.

Светослав Атанасов благодари на партньорите, които присъстваха на коледния обяд в четвъртък. "2015 г. е специална година за нас и сме се събрали, защото искаме да я изпратим по специален начин", каза Атанасов, подчертавайки многото юбилеи, които се навършват през тази година.

Компанията стъпва на българския пазар през 1965 г. и отбелязва през 2015 г. половин век у нас. България е първата страната от Източния блок, в която Coca-Cola се появява, както и първата държава, в която името на марката се изписва на кирилица "Кока-Кола". Същевременно тази година се отбелязват 100 години от появяването на контурната бутилка на Cola в световен план.

130 семейства от областите Бургас и Монтана, пострадали от наводненията, получиха помощи

100 семейства от Бургаско и Монтана, пострадали от наводненията в страната тази година, получиха електроуреди, дарени от системата на C...

Тази година се навършват и 10 години от придобиването на минералната вода "Банкя" от страна на Coca-Cola. За това време компанията е инвестирала над 200 млн. лв. в Костинброд и Банкя.

Coca-Cola избра България за дом на своите споделени услуги за 28 държави в света, подчерта изпълнителният директор на Coca-Cola Светослав Атанасов. Coca-Cola Hellenic открива 200 нови работни места в България на фона на над 2000 души, които работят за Coca-Cola в страната, обясни още Атанасов.

Добавената стойност, която компанията създава у нас, е в размер на 0,6% от БВП, като толкова е и процентът на приноса за пазара на труда, каза изпълнителният директор на компанията. Coca-Cola е повече от компания, повече от марка, Coca-Cola мисли за корпоративната социална отговорност, подчерта още веднъж Атанасов.

Генералният директор на The Coca-Cola Company България Стоян Иванов обясни, че компанията е решила да изпрати 2015 г., като дари събраните пари от мобилния магазин на Coca-Cola в 15 български града на програмата "Топъл обяд" на Българския червен кръст (БЧК). Относно инициативата за поздравителния адрес към 50 български деца-отличници Иванов благодари, че премиерът се е включил в инициативата.

Мария Галиндо, съветник по търговските въпроси в американското посолство в България, заяви, че 50-годишното присъствие на Coca-Cola в България е значимо. "C"-то е Coca-Cola означава "общество", каза тя, подчертавайки социалните инициативи на компанията (community – от англ. "общност/общество" – бел. ред).

Coca-Cola създаде мънички кенчета за добро настроение

"Малките неща в живота ни правят щастливи". Това е посланието на кампанията на Coca-Cola в Германия, която успя да накара много случайн...

На събитието присъстваха още председателят на Конфедерацията на индустриалния капитал в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, зам.-председателят на Българската стопанска камара (НСК) Камен Колев, председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, председателят на ОС на Българския червен кръст д-р Валентин Пеев, Анелия Тодорова, мениджър развитие и набиране на средства в "Заедно в час", Вера Петканчин, оперативен директор в Джуниър Ачийвмънт България, и други партньори на Coca-Cola.

На коледния обяд компанията отбеляза успешното си сътрудничество с неправителствени организации, които работят в сферите на активния начин на живот, младежта и околната среда, които са и приоритети на Coca-Cola в корпоративната им социална отговорност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com