Да се погрижим за кожата след плажа?

1551
Да се погрижим за кожата след плажа?
Снимка: iStock

След слънчеви бани кожата ни се нуждае от специални грижи. От какви процедури за грижа за кожата след плажа се нуждаем, за да изглеждаме страхотно по време на нашата почивка?

Грижата за кожата след плажа е изключително важна, но все пак си струва да започнете това още по време на излагане на слънце. Според Skin Cancer Foundation 90% от видимите промени в кожата, наречени стареене, се дължат на ултравиолетова (слънчева) радиация. Ето защо е толкова важно да използвате слънцезащитни продукти през пролетта и лятото, особено ако сте на плажа и прекарвате много време на слънце.

1.  Ако кожата ви е чувствителна, по-добре изберете крем с физически защитни фактори (цинков и титанов диоксид). Те не проникват в дълбочина в кожата, а остават на повърхността, поради което са доста безопасни и не предизвикват алергии. Минус е, че те могат да запушат порите ви. Ето защо, ако имате мазна кожа с тенденция към възпаление, по-добре е да изберете слънцезащитен крем с добавяне на химически филтри - такъв продукт има лека текстура, почти прозрачна.

Ако мечтаете за по-тъмен и равномерен тен, правете ето това

2.  След като сте на плажа, солта и слънцезащитният крем трябва да се измият от кожата, тъй като остатъците от него могат да раздразнят кожата и да запушат порите. След това си струва да нанесете висококачествен овлажнител, защото слънцето изсушава горните слоеве на кожата. Също така не забравяйте за ефективните продукти с антиоксиданти - те ще помогнат за възстановяване на естествената защита на клетките на кожата и ще предотвратят преждевременното стареене.

3.  Ако желаете да посетите салон за красота, трябва да изберете процедури, насочени към възстановяване на водния баланс. Например грижа с хиалуронова киселина и инжекции под формата на биоревитализация. В продължение на две седмици не можете да прилагате ексфолианти и да правите агресивен пилинг и полиране, за да не повредите кожата. Поради риска от изгаряния също си струва да се въздържате от различни лазерни процедури: възстановяване на повърхността, премахване на кръвоносни съдове и епилация.

6 трика за предпазване от слънчево изгаряне. Никога повече няма да изгорите

4.  За да бъде кожата винаги добре поддържана и красива, а тенът да изглежда перфектно върху нея, важно е внимателно да я наблюдавате всеки ден, като извършвате всички необходими процедури за домашна грижа. Почистващото мляко, като правило, има деликатна кремообразна текстура и съдържа овлажняващи съставки (растителни масла). Идеално е за почистване на суха/чувствителна кожа. Геловете са предназначени за дълбоко почистване на кожата, често съдържат салицилова киселина или други киселини в ниски концентрации. Те ефективно премахват излишния себум, стягат порите и унищожават бактериите от акне. Предназначени са за смесена и мазна кожа.

5.  Хидратиращите кремове предотвратяват прекомерната загуба на вода и по този начин преждевременното стареене и ранното образуване на бръчки, възстановяват защитната бариера на кожата и предотвратяват възпалението, а също така спомагат за доставянето на активните съставки на крема в по-дълбоките слоеве на кожата. Ето защо е толкова важно редовно да използвате хидратиращи продукти за красота, включително след слънчеви бани. Кремът се нанася най-добре върху леко влажна кожа. Овлажняването е страхотно начало, но кожата също се нуждае от антиоксиданти, витамини и полиненаситени мастни киселини, които трябва да имате предвид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

Средиземноморски изкушения: Италианският чар на San Remo Mediterranean Cuisine

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com