Ако мечтаете за по-тъмен и равномерен тен, правете ето това

8015
Ако мечтаете за по-тъмен и равномерен тен, правете ето това
Снимка: Istock

Шоколадовият тен е целта, с която всяко лято тръгвате към плажа. Резултатът обаче не винаги е това, което желаете – петна, неравномерен тен, изгаряне, лунички, бели участъци от тялото и недостатъчно наситен или траен тен. Подготвили сме ви четиво с полезни съвети за превъзходен тен, които сме събрали за вас.

Как  да почернеете по-бързо?

Храненето не е без значение

Консумацията на бетакаротин месец-два преди отпуската ще ви помогне да придобиете по-бърз, по-красив и по-равномерен тен. Може да го откриете в морковите. Най-полезен за целта е сокът от тях. Полезни в случая ще ви бъдат и тиквата, доматите, които също са богати на бетакаротин.

Правилната грижа за кожата е важна

Сухи участъци, белеща се кожа, липса на хидратация – всичко това може да провали плановете ви за разкошен тен. Месец преди да се излегнете под слънцето на пясъка се погрижете за кожата на цялото тяло. Създайте си навик да я ексфолирате 1-2 пъти седмично и да нанасяте подходящ продукт за грижа за кожата след всеки душ. Ако кожата е прекалено суха, потърсете божествени масла и олио за тяло, което ще ѝ донесе жадуваните влага и хранителни вещества. Нанасяйте продуктите на леко влажна кожа, за да запечатат влагата.

Козметика за плажа

Подгответе се с козметика за вашия тип кожа, която ускорява почерняването едновременно с предпазване от вредните лъчи. Пазарът е богат на предложения, сред които да откриете вашия продукт.

Това натурално средство се превърна в ТОП продукт за бърз загар

Знаете, че през лятото сме свикнали да имаме златист загар по кожата. Слънчевите лъчи са колкото полезни, толкова и опасни. Ако не вним...

Чай от жълт кантарион или зелен чай

Те увеличават чувствителността на кожата към слънцето и улесняват почерняването.

Какаово масло

Но не в шоколада и върху талията ви, а под форма на продукт за мазане върху тялото ви. Подхранва луксозно кожата, поддържа я млада и здрава и нанесено по време на излагане на слънчевите лъчи, допринася за по-бързо почерняване и по-тъмен тен.

Митове за бързото почерняване

Как да имаме равномерен и естествен тен

Отивайки на плажа искате от първия ден да сте с перфектен загар? Това вече е възможно и е напълно безвредно – моментален спрей те...

Отказ от слънцезащита

Ако решите да не използвате слънцезащитни продукти, за да почернеете по-бързо, откажете се от тази фатална грешка. Без подходяща козметика ще изгорите, което е болезнено, вредно за кожата, причинява преждевременно стареене и е опасно за здравето. Нещо повече – веднъж изгорели, ще ви трябва време, за да се възстановите, което ще ви попречи да продължите да се радвате на слънцето.  Самият тен също няма да е траен, защото кожата се бели след изгаряне.

Зехтин и олио на плажа

Просто не го правете – цапа хавлиите и банския, мирише неприятно, когато е нагрято, а и все пак – вие се печете и наслаждавате на почивката си, не се пържите като ястие в тиган. Заменете тези средства със специално олио, улесняващо почерняването, създадено за целта.

Прекарването на много часове под слънцето, за да почернеете по-бързо, ще има обратен ефект. Ще изгорите, ако от първия ден останете на плажа в най-горещото време на обяд. По-лесно, бързо и трайно се почернява, ако плажувате до 11-12 часа и след това след 16 часа. Няма да усетите как сте се сдобили с разкошен тен, без да ви е прилошало от слънцето и без слънчево изгаряне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...