Да си отгледаме красиви вежди

33961
Да си отгледаме красиви вежди
Снимка: iStock/Guliver

Веждите са много интересни елементи от нашето лице. Разбира се, най-популярната им черта, особено при жените, е естетиката. Въпреки това веждите имат и други функции, някои от които са много важни. Например те ни помагат да предпазим очите си от дъжд, пот, слънчева радиация или друг вредител като прах. 

Искате ли да имате красиви вежди? Ето ви няколко топ-съвета:

Да попаднеш в грешните ръце: Как да защитите веждите си от лош козметик?

Ако търсите нов козметик, който да направи веждите ви, за да изглеждате по-изразителна и по-красива като цяло, не бива да отивате при п...

1. Никога не изскубвайте веждите си напълно

Много често срещана грешка е скубането или пълното премахване на веждите. Очевидно това може да бъде много опасно, в допълнение към факта, че изобщо не се препоръчва естетически. Преди всичко не забравяйте, че веждите са елемент от който тялото ни се нуждае, така че основната им функция е да предпазват очите ни. Второ, замяната им с маркер не изглежда никак добре.

2. Внимавайте с някои продукти за красота

Много хора прилагат козметични продукти, които често са вредни. Ето защо ви препоръчваме да избягвате използването на продукти за красота със съмнително качество или резултати. Ако трябва, консултирайте се с сертифициран специалист, който може да ви насочи в това отношение. Много е важно да знаете, че макар естетически да изглежда добре от използваната козметика, това може да носи определени рискове за здравето ви.

3. Почистете веждите си

Ако искате да имате гъсти вежди, правете ТОВА

Плътните, гъстите и добре оформените вежди винаги успяват много повече да подчертая чертите на лицето ни. Те придават допълнителна магн...

Както всяка друга част от нашето тяло, ние трябва да почистваме или измиваме веждите си всеки път, когато вземем душ. Разбира се, можем да го направим с обикновен шампоан или обикновен сапун. Много е важно да ги търкате внимателно и след като нанесете сапуна или шампоана, да ги изплакнете напълно, за да избегнете остатъци от тях, които с течение на времето могат да причинят отслабване и падане на веждите.

4. Изскубете веждите си след душ

Важна препоръка за оскубване на веждите е да правите това след като си вземете душ с топла или гореща вода. По този начин порите на кожата ви ще бъдат отворени и ще избегнете зачервяване. Не забравяйте, че трябва да внимавате с инструментите, които използвате, тъй като те трябва да са в добро състояние и напълно чисти. В противен случай може да имате инфекция.

5. Използвайте тоник след кола маска

След като оскубете веждите си, трябва да използвате тоник, за да ги овлажните и да им придадете добър външен вид. Всъщност можете да използвате и малко мед. С това ще избегнете раздразнения и дори инфекции, тъй като тоникът има бактерицидно действие.

7 факта за веждите, които не всички знаят

Плътни и естествени вежди – тази тенденция вече е на първо място в света на красотата. Момичетата се опитват да оформят правилно ...

6. Срешете веждите си

Разресването на веждите ви с помощта на мека четка може значително да стимулира растежа им. Освен това, разресването на веждите има и естетическа стойност: благодарение на него ще имате красиви вежди.

7. Хранете се правилно

Това никак не е на последно място! Общ и много важен съвет е, че за да се радваме на здрав външен вид, включително и на веждите, е необходимо да се храним адекватно. Правилното хранене ни кара да изглеждаме по-добре и всяка негова част отразява това състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com