Dacia показа новитe Logan MCV и Duster Adventure

40633
Dacia показа новитe Logan MCV и Duster Adventure
Dacia продължава обновяването с нов Logan MCV и лимитирана серия Duster Adventure.

 

 

Това ще е бъдещият Citroen C4 Picasso

От няколко дни в мрежата се въртят снимки от тестовете на новия C4 Picasso в Испания. При това почти без никаква маскировка. Сега Citro...

Всички въздишаме по Ferrari, всички цъкаме с език по златните декорации по Agera Hundra, но накрая всички (естествено тези, които имат възможност) си купуват практичен и достъпен автомобил, какъвто е Logan MCV. Доказателство за това е фактът, че от представянето му през 2008 Logan MCV е реализиран в обем от 340 000 бройки. Той е голям и функционален, с просторен интериор и обем на багажника от 573 литра.

 

Още от първото ниво на оборудване новата Dacia Logan MCV идва със значителен комфорт, сигурност и практични подобрения като ESC, сeрвоусилвател, странични въздушни възглавници и делима/сгъваща се в отношение 2/3-1/3 задна седалка. Разширеното ново оборудване включва аудио-навигационна система MediaNav, круиз контрол с ограничител на скоростта, сензори за паркиране на заден ход и Eco режим на работа на двигателя.

 

Volvo показа три обновени модела

След като обяви, че от 2014 г. започва лансирането на четири изцяло нови модела, Volvo хвърли в мрежата снимките на три свои модела, пр...

Подобно на новите Logan и Sandero, новият Logan MCV идва с избор от два бензинови двигателя: 1.2 16v 75, гъвкав и икономичен по отношение на начална цена при покупка и текущи разходи; и чисто новия TCe 90 – 3-цилиндров турбо бензинов мотор, който въплъщава най-доброто от двигателостроенето на Renault Group.

Чрез комбиниране на нисък разход на гориво с рекорден товарен обем от 573 литра, новият Logan MCV дава най-доброто съотношение между консумация на гориво и товарен обем, правейки го най-доброто предложение за внимателните по отношение на бюджета клиенти, които се нуждаят от големи възможности за превоз на товари.

Новият Logan MCV се предлага и с два Euro 5 1.5 dCi дизелови двигателя, чиято мощност е 66 kW (90 к.с.) или 55 kW (75 к.с.). Двигателят 1.5 dCi е най-продаваният агрегат на Renault Group, придобил своята популярност заради надеждността, динамиката и екологичните си параметри. Последните оптимизации добавят допълнителни подобрения към ускорението, докато разходът на гориво остава сред най-ниските в сегмента с 3,8 л/100 км2 и едва 99 г/км CO2 емисии2.

В същото време Dacia продължава да насърчава LPG като икономична алтернатива на дизела. Новият Logan MCV е наличен с работещия на бензин/LPG двигател 1.2 16v 75, който предлага дори по-ниски текущи разходи и CO2 емисии, снижени до 120 г/км2 в LPG режим.

С функцията Eco Mode (за някои двигатели) водачът може да избере да оптимизира икономията на гориво по всяко време. Eco Mode настройва определени параметри на двигателя и тези на климатика, за да подхождат на водача и пътниците. В зависимост от стила на управление и пътните условия, Eco Mode може да спомогне за намаляване на разхода на гориво и СО2 емисиите с до 10%.

VW Golf GTD е дизелов аналог на GTI

След изцяло електрическата версия e-Golf, днес VW показа и Golf GTD, чиито официален дебют е плануван за изложението в Женева в началот...

 

Duster Adventure е изключително оригинален поглед върху офроудъра, предлагащ функции като монтиран на покрива ролбар с фарове, навигация Garmin с топографска карта и гумени стелки в интериора, правещи го привлекателен за шофьори, които искат да се измъкнат от всякакви трудни извън пътни условия.

Лимитираната серия Dacia Duster Adventure1 ще влезе в продажба в България през второто тримесечие на 2013.

 

Лимитираната серия Duster Adventure SUV се предлага във версии 4x4 и 4x2. Той е оборудван с полуинтегрирана в арматурното табло Garmin навигация. Този бордови GPS уред е със здрав и водоустойчив дизайн, и използва европейска система от карти на 45 страни с топографска карта, която е идеална да ви изведе извън утъпканите пътища. Тази нова лимитирана серия отбелязва фаза две от партньорството, стартирано с Garmin през 2012, следвайки представената на салона в Париж лимитирана версия Garmin.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com