Джордж Лукас обмисля да продаде дела си в Disney

12739
Джордж Лукас обмисля да продаде дела си в Disney

Създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас се готви да продаде дела си от 2,02 милиарда долара в Walt Disney, показва документ на компанията, внесен в Комисията по ценните книжа и борсите, пише БГНЕС.

Документът предвижда потенциална продажба на 37,1 милиона акции на Disney, притежавани от тръста на Лукас, но това не означава непременно, че продажбата действително ще се състои. Компанията не съобщава кога може да продаде акциите, нито колко от тях иска да продаде. В документа се посочва, че Disney може да реши да забрани продажбата на всякакви акции.

Джордж Лукас се сгоди

Създателят на легендарната сага "Междузвездни войни" и ръководителката на анимационните проекти на студиата DreamWorks Мелъди Хобсън се...

"Продавачът на акциите не ни е информирал и не знаем кога или какви суми може да предложи за продажбата на акциите. Той може да реши да не продава никакви акции", се казва в документа. Дисни плати на Лукас отчасти в акции, когато купи компанията му Lucasfilm миналата година за $4,05 милиарда.

Транзакцията позволи на Disney да планира нова трилогия по научнофантастичната сага "Междузвездни войни", която донесе приходи от около 4,4 милиарда долара от 1977 г. насам. Очаква се от 2015 г. да започнат да излизат по три нови филма на всеки две-три години. Вчера от студиото обявиха, че ще направят отделни филми за всеки от главните герои в сагата.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com