Добавете мед вместо захар за ракията и няма да съжалявате

15049
Добавете мед вместо захар за ракията и няма да съжалявате
Снимка: iStock

Ако съдим по медовината, известна напитка със сравнително ниско съдържание на алкохол, приготвяна още в древността в Европа, Азия и Африка от мед, вода и дрожди, медът е подходящ за питието ви. Медовината е толкова стара, че дори е спрягана като напитка-елексир на боговете, викингите, фараоните и царете. Медовината е категорично доказателство за превъзходния вкус на алкохолната напитка, когато към нея се добавя мед. Може да се насладите на древните тайни в света на алкохолните напитки, като сварите ракията си с мед вместо със захар. Предоставяме ви рецептата и всички трикове и знания, които ще ви са нужни за целта и които ще ви помогнат да произведете ракия с уникален вкус и аромат, дължащи се на меда.

Мед вместо захар за ракията – тайни и рецепти – какво е важно за отличен резултат?

От ключово значение за добрата ракия с мед е той да е предварително разтворен. Разтворете меда с вода с температура 35 градуса, измерете захарността и добавете още вода, докато получите 20% захарност. Не пропускайте да добавите и предварително активирана мая или дрожди. Тези стъпки са от съществено значение за производството на ракия с мед и грешки в процеса или пропускането им ще доведат до незадоволителни или дори до катастрофални резултати.

Ракията лекува! Вижте какво!

В случай, че тази рецепта неотговаря на нуждите ви и искате да добавите меда само като акцент и допълнение към захарта, за да се възползвате от вкусовите му и ароматни качества, може да намажете казана, в който ще варите ракията, с мед. Старите майстори споделят, че това просто и лесно действие променя до вкуса на ракията към по-добро.

Важно е и да потърсите и закупите чист и истински пчелен мед за ракията. Медът с примеси или този, които е имитация, няма да доведе до задоволителни резултати и ще останете разочаровани от опита да използвате мед вместо захар за ракията. Това далеч не означава, че рецептата ви е сгрешена, а че медът, който сте използвали, не струва и е с ниско качество.

Не пропускайте и важността на предварителната ферментация на меда, както и че най-добри резултати се получават при дестилация незабавно след ферментацията на меда.

Научете как може да се направи уиски от ракия с този лесен трик

Защо да добавете мед вместо захар за ракията?

Естествено заради вкуса и аромата, които се променят до неузнаваемост, ако замените захарта с мед. Медът съдържа около 74% монозахари, при ферментацията на които се образува етилов алкохол, поради което употребата на мед води до повишаване на градусите на ракията. Насладата от консумацията на медената ракия е гарантирана, но все пак помнете, че следва да се консумира с мярка.

Какво количество ви е нужно, когато искате да добавите мед вместо захар за ракията?

Експертите по темата ви съветват да добавяте 2-3 килограма мед на всеки 100 кг материал за ферментация, за да усетите промяната на вкуса. По-малки количества могат да внесат аромат, но няма да получите медена ракия.

Консумирайте с удоволствие, мярка и на ваша отговорност алкохолни напитки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...