Добавете това към киселото мляко за буен растеж на косата

8481
Добавете това към киселото мляко за буен растеж на косата
Снимка: iStock

Красотата извира отвътре е не просто израз, сочещ важността на характера, поведението и същността на човека, но и обоснован научен факт, показващ ключовото значение на онова, с което се храним, за красотата. Консумацията на определени храни помага за поддържане на блясъка и здравето на кожата и косата, докато други оказват негативно влияние върху визията. Ако косата ви е слаба, изтощена, страдате от косопад или растежът ѝ е спрял, не може да разчитате само на козметичните продукти, дори те да са иновативни и ефективни. Без правилен хранителен режим и доставяне на организма на необходимите му витамини и минерали в адекватни количества грижата за красотата в салона или в домашни условия с козметични благинки е непълноценна и с незадоволителни резултати, свързана с хвърлени пари на вятъра.

Консумацията на киселото мляко например помага много повече за растеж на косата, отколкото много от продуктите в лъскави опаковки, обещаващи това. Киселото мляко е познато и като традиционно средство за лечение на косопад и възстановяване на растежа на косата от Близкия Изток. Консумацията или външното му прилагане като маска за коса за растеж на косата е изпитано старо средство, доказало своята ефективност във времето, което ви препоръчваме горещо. Ако добавите към киселото мляко и определени полезни продукти, ще се радвате на лъскава, здрава и великолепна коса по-бързо.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

Как киселото мляко помага за бърз растеж на косата?

Продуктът е богат на витамини от група В и особено на ценния В5, както и на протеини, с което доказано помага за изграждането и възстановяването на косъма отвътре навън. Протеинът е основен елемент на самата коса, а витамин B5 насърчава притока на кръв към скалпа, с което подпомага растежа. И вътрешното приложение – консумацията, и външното – маските за коса с йогурт, са ценни за здравето на гривата ви. Може да си забъркате и домашна – ще спестите средства и ще се насладите на същите великолепни резултати особено ако млякото е домашно, чисто, истинско, без консерванти и оцветители, без  захар и добавки. Млечната киселина в киселото мляко почиства кожата на главата, помага за премахване на мъртвите кожни клетки и съдейства за растежа на космения фоликул. Киселото мляко, приложено като маска върху косата, помага за възстановяването ѝ, намалява загубата на коса, грижи се за скалпа и предпазва косъма от увреждащото въздействие на агресивната околна среда – ниски температури, слънце, вятър, стрес, хлорирана или морска вода.

ТОП съвети за здрава и сияйна коса

Изследване от 2017 година красноречиво сочи, че консумацията на кисело мляко или директното му прилагане върху скалпа значително намалява признаците на умерен до тежък пърхот. 

Какво да добавим към киселото мляко за буен растеж на косата?

Ако състоянието на косата е толкова тежко, че консумацията на кисело мляко или прилагането му върху косата се окажат крайно недостатъчни, за да възстановите гривата си, може да добавите кокосово масло към киселото мляко за буен растеж на косата. Кокосовото масло доказано ускорява растежа и ви помага да постигнете без особени усилия дължината, обема и плътността, с които се отличава здравата коса. Маслото е известно със своите подхранващи и заздравяващи свойства, а правилното хранене на косата е кратък път към постигане на гъста и здрава коса.  Кокосовото масло е ценно за кожата на главата и косъма, тъй като формира филм върху тях и ги предпазва от вредни външни влияния, загуба на влага, накъсване и липса на блясък и мекота. Помага за лесното разресване, предпазва косъма от накъсване, стимулира растежа и е сред най-ценните масла, когато говорим за грижа за косата. То е лесно за откриване в търговската мрежа, достъпно и  ефективно е, лесно за приложение и с доказана резултатност.

Внимание! Не прилагайте маски с кисело мляко, ако имате алергия към продукта, тъй като в редки случаи алергичните реакции могат да бъдат тежки и животозастрашаващи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот на една домакиня

Възможно ли е наистина да отслабнете в парна баня и как да го направите

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно