Домашни методи за третиране на болки в ставите и гръбнака

5188
Домашни методи за третиране на болки в ставите и гръбнака
Снимка: iStock/Guliver

Острото парещо усещане и болезнените отоци, което сме свикнали да асоциираме с разновидностите на хроничния артрит и остеохондроза, могат сериозно да навредят на усещането за двигателна свобода, физическата активност и радостта от живота, която всеки човек е свикнал да изпитва. Заболяванията, спадащи към тази конкретна категория, все още чакат, медицината да даде правдоподобно обяснение за тяхното възникване.

Различните експерти дават своите разностранни доводи за хроничната болка в ставния хрущял и заобикалящата го мускулатура. Мнозина считат, че това е болест, която е характерна както за професионалните спортисти, така и за онези, които работят по цял ден пред компютър и не извършват голяма физическа активност. Други пък са на мнение, че някои от видовете артроза могат да бъдат причинени и от чисто психологически фактори. Затова съществува и термин ‘фантомна болка’. Сега ще дадем няколко полезни съвета за справяне с крампите в домашни условия.

Различните Видове Артрит и Причините за Тях

Пукане при движение. Крампи. Отоци. Зачервени участъци от кожата в засегнатите зони. Сковаваща болка дори и при най-малкия опит за движение. Невъзможност за правилна координация между крайниците. Това е само част от основната симптоматика на артритните заболявания, които са близо 200 на брой.

Ето и най-често срещаните:

➔ Възпалителен Артрит: Септичната реакция е нещо абсолютно нормално за организма и представлява неговата защитна реакция срещу навлизането на различни видове вируси. При тази форма на артрозата, обаче, най-често не е така, защото се появява без видима причина или обяснение. Възпаленията обхващат не само засегната та става, но и прилежащите и ентезит, сухожилия и мускулатура.

➔ Дегенеративен Артрит: Това са всички деформации на хрущяла, обхващащ хрущяла по края на костите.

➔ Болки в Гръбнака: Една от най-честите причини за подобен вид оплаквания е възникването на остеоартрит.

➔ Ревматоиден Артрит: Най-често засяга крайниците – ръцете или краката и може да причини видими физически изменения. Може да се прояви при всяка една възрастова група, имобилизирайки засегнатия. Свързва се с преумора и изтъркване на ставния хрущял.

Вече споменахме, че учените спорят за точните причини за възникването на това заболяване. Начините на третиране са различни, но няма универсално решение. Този вид заболявания са хронични и остават със страдащия от тях за цял живот. Мнзоина са на мнение, че натуралните продукти, като ментоловия мехлем HondroCream, действат най-добре на тялото.

Бързи Любопитни Факти за Артрита:

Артритните заболявания са абсолютно всички, които засягат връзките между съединителната тъкан. Към тях спада и лупус. Близо 10% от населението на България е диагностицирано с някаква форма на това хронично оплакване.

А знаехте ли за следните факти за болката в гръбнака и ставите:

1) Подобни крампи могат сериозно да навредят на двигателната активност и способността за изпълняване и на най-дребните ежедневни задачи.

2) Леката физическа активност от типа на упражненията по йога и пилатес могат да допринесат за облекчаване и раздалечаване във времето на проявленията на симптомите.

3) Едно от най-честите заболявания, които ‘придружават’ артрита, са сърдечно-съдовите.

4) Факторите, които допринасят за превръщането на ставните възпаления в хронични, включват предишна травма, метаболитни и хормонални смущения, вирусни инфекции и смущения в имунитета.

5) Артрозата обикновено се третира със задължителна физиотерапия и натурални лекарствени средства.

Подходящи Домашни Методи за Болки в Гръбнака и Ставите

Отзивите и мненията на потребителите по онлайн форумите говорят, че едно от най-предпочитаните средства за облекчаване на симптоматиката на артрозни оплаквания е балсама за болезнени стави ХондроКрем. Към другите естествени и природосъобразни методи, които всеки може лесно да прилага у дома, спадат:

✔ Чесън: Мощен антибактериален и противовъзпалитен агент, който активира имунитета. Може да се приема в суров и сварен вид.

✔ Банани: Изключително богати на Витамин B6, тези плодове укрепват мускулатурата и костната система. Те са и изключително хранителни и засищащи. Подходяща е серията от похапването на 8-9 бр. от тях дневно в продължение на 3-4 дни, след което може да се направи пауза, а после процедурата да бъде повторена.

✔ Прясно Изцеден Сок от Цял Зелен Лимон: Подходящо е да се разреди с чаша вода и 1 ч.л. мед. Пие се на гладно всяка сутрин. Изключително полезен за разреждането на пикочната киселина, която е причината за появата на някои видове артрит.

Живейте в Хармония С Природата и Се Движете!

Всеки път, когато започнат да ви измъчват болки в ставите и гръбнака, помнете, че ние сме просто отражение на нашия начин на живот. Старайте се да живеете близо до природата, да се храните правилно и да бъдете физически активни. Вашето тяло ще ви се отплати за тази инициатива!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com