Домашни средства за възстановяване на лактите, коленете и петите

4411
Домашни средства за възстановяване на лактите, коленете и петите
Снимка: iStock/Guliver

Много често се случва лактите, коленете и петите да са по-груби и по-сухи, тъй като най-горният слой на кожата е значително по-дебел. Тези зони са част от грижата за кожата и често са най-пренебрегваните зони. Поради тази причина е важно да им обърнем специално внимание и ви предлагаме някои домашни средства, които са много лесни за приготвяне. Те ще ви бъдат от голяма полза за грижата, възстановяването и хидратирането на лактите, коленете и петите в дълбочина.

Натурален скраб за лакти, колене и пети

В допълнение към ежедневното използване на нежна ексфолираща ръкавица под душа, можете да прилагате и ексфолиант за тяло на базата на естествени съставки веднъж седмично, който ще помогне за омекотяване и премахване на мъртвите клетки.

Зелена глина

Тя е много популярна със своите свойства и многобройни приложения, особено в грижата за кожата. Зелената глина, освен че ексфолира и регенерира кожата, осигурява мекота и помага за премахване на грапавостта, така че може да бъде много подходяща в грижата за лактите, коленете и петите.

За да я приложите, трябва само да смесите зелена глина с малко вода и да разбъркате, докато получите хомогенна смес. Ако желаете, можете да добавите супена лъжица мед, за да увеличите нейния овлажняващ и възстановяващ ефект.

Захар, лимон и мед

Цитрусовите плодове като лимона са идеална съставка за използване като скраб. Ако лимонът се комбинира със захар и мед, той се превръща в идеалната смес за премахване на твърдостта на петите и омекотяване на най-грубите части на тялото: лактите и коленете.

Приготвя се много лесно, ще ви трябват само сок от лимон, супена лъжица мед и 1/2 чаена лъжичка захар.

Само козметиката не е достатъчна в борбата със сухата кожа

Грижата за сухата кожа не е само добра козметика. Ако искаме наистина да се подобри състоянието на кожата ни, комбинирайте използването...

Можете да нанесете получената смес с гъба или памук директно върху желаната зона, като правите кръгови движения. Оставете да подейства 3-5 минути и го отстранете с топла вода.

Домашно приготвени маски за хидратиране на лактите, коленете и петите в дълбочина

Някои домашни маски на базата на естествени съставки, които можем да имаме под ръка у дома, са ефективно средство за хидратиране и дълбоко подхранване на тези по-сухи и груби зони, за да се предотврати появата на твърдост.

Кисело мляко и авокадо

Можете да прилагате тази маска веднъж седмично. Тя е много питателна за възстановяване на най-сухите и груби зони, тъй като авокадото съдържа витамини А, С и Е, които са много подходящи за грижа за кожата. Бялото кисело мляко осигурява блясък и мекота, така че комбинирано е перфектна овлажняваща маска за тяло.

Как да се справим със сухата кожа на лицето

Всяка жена иска да има красива и здрава кожа. Не е нужно обаче да давате огромни суми за козметика. Можете сами да си я направите с дом...

Трябва само да смесите една супена лъжица натурално кисело мляко и 2 супени лъжици зряло авокадо, докато получите кремообразна паста. Нанесете сместа с лек масаж и оставете маската да подейства 20 минути, за да се получи овлажняващ ефект.

Зехтин

Зехтинът е класическа съставка в грижата за кожата, богат е на антиоксиданти и помага за възстановяване на суха, раздразнена или възпалена кожа.

Можете да нанесете зехтина с памучен тампон директно върху лактите, коленете и петите. Оставете го да престои няколко минути, преди да го изплакнете.

Запомнете: За добра грижа за лактите, коленете и петите, създайте своя собствена ежедневна и седмична рутина и ще можете да поддържате тези зони хидратирани, гладки и без грапавини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...