Дрехи и обувки: ето как да купувате успешно и без грешки

1176
Дрехи и обувки: ето как да купувате успешно и без грешки
Снимка: iStock/Guliver

Чувството за стил и модата, каквото и да си говорим, са важни, ако искаме да ни възприемат добре. И, още по-важно, ако искаме самите ние да се харесваме. И със сигурност не трябва да ни минава през ума, че добрият външен вид е нещо, което е подходящо само за съвсем младите. На всяка възраст трябва /и може!/ да изглеждаме добре. За целта е важно да подбираме добре своите дрехи и обувки и да избягваме грешки при избора им.

Пазаруването по нечий пример

Ако сте останали без омекотител, заместете го с това и резултатът ще ви изненада

Въпреки че някои домакини смятат, че използването на омекотител не е задължително, този препарат има много предимства. Той не само при...

Случва се да харесаме нечий тоалет и да се втурнем да купуваме нещо подобно, без да обмислим, че, колкото и да е прекрасен, може да не е подходящ за нас. Вероятно всеки е изпадал в такава ситуация, но трябва добре да помним, че когато виждаме снимка на инфлуенсър или модел в страхотна визия, това далеч не означава, че същото ще подхожда и на нас.

Винаги може да се вдъхновяваме от хора, модното усещане на които ни кара да им се възхищаваме, но не бива директно да копираме всичко. По-добре е да изберем елемент от облеклото, който ни харесва наистина, без значение дали е цветът или формата на деколтето например, и да го включим в тоалет, който отговаря на формите и личността ни. Добре е да намерим и следваме примера на стилни личности, които имат фигура, подобна на нашата, за да може по-ясно да си представяме как дадена дреха или аксесоар ще стои на нас.

Евтините материи

Най-вече когато става дума за класическите артикули в гардероба, добре е винаги да се фокусираме най-вече върху качеството, а не върху количеството. Ориентирайте се към платове, които се движат добре, падат тежко и застават красиво по извивките.  Може да проверите цвета и качеството на тъканта,  като я разгледате на дневна светлина. Оглеждайте за еластичност и наличие на криви шевове.

Не пестете пари от връхни дрехи, обувки и чанти – те ще привлекат вниманието и са тези, които създават първото впечатление.

Заведете децата си сърцето на модерен Париж, с детската мода на JACADI

Благосъстоянието на децата ни винаги е било от първостепенна важност за нас. Грижата за тях, високото качество на живот и усещането за ...

Новите тенденции

Дизайнерите създават голям набор от позабравени трендове и нови такива, но ако се стремим на всяка цена да ползваме всички във визията си, резултатът често е комичен. Търсете баланс и изберете модно течение, което наистина ви харесва и пасва на личния ви стил. Избирайте неща, които може успешно да съчетаете с онова, което вече имате в гардероба.

Тенденциите от подиума могат да служат като вдъхновение, но не е нужно да са нещо, което трябва да възпроизвеждате с точност.

Обърнете внимание на пропорциите

Пропорцията е в основата на стилната и красива визия. Потърсете точния баланс на своето облекло. Общо правило е, че ако артикулът за долната половина на тялото е с повече обем, нагоре е добре да се спрете на плътно прилепваща дреха. Важи и обратният вариант. Съобразете се на първо място с това кои пропорции стоят добре на собствената ви фигура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com