Елементарна техника за справяне с болките в гърба

8837
Елементарна техника за справяне с болките в гърба
Снимка: iStock/Guliver

В много култури по света, столовете не са стандартен елемент на офис пространствата или домовете, както е на Запад. Вместо това, хората често клякат, стоят на колене или сядат на пода.

Тези практики, особено седенето на пода, могат да имат положителни ефекти върху здравето, включително подобряване на стойката и увеличаване на гъвкавостта. Въпреки това, за да извлечете максималните ползи от седенето на пода и да се справите със съществуващите болки в гръбначния стълб и бедрата, е важно да се придържате към правилните техники и стратегии.

Още: Какво е целиакия и колко хора са засегнати от това заболяване?

Една от основните предимства на седенето на пода е, че това може да помогне за предотвратяване на прегърбването. Когато седите с кръстосани крака на пода, долната част на гръбначния стълб е естествено поддържана в правилна позиция, което помага за активирането на основните мускули и предотвратява появата на болки.

Освен това, седенето на пода може да подобри общата ви стойка и да увеличи кръвообращението и мобилността. Тази практика също така може да помогне за разтягане и укрепване на мускулите, както и да подобри движението на червата. В резултат на това, редовното седене на пода може да бъде чудесен начин да тренирате и да подобрите общото си здравословно състояние.

Въпреки ползите, е важно да се отбележи, че седенето на пода не е подходящо за всички. Тези, които вече страдат от болки в гръбначния стълб или бедрата, може да изпитат допълнително напрежение и дори усилване на болката. За тях е важно да избягват седенето на пода и да изберат подходящ стол или друга поддържаща повърхност.

За да извлечете максималните ползи от седенето на пода и да се справите със съществуващите болки, е важно да следвате някои стратегии:

Постепенно увеличавайте продължителността на седенето на пода. Започнете с кратки интервали и постепенно увеличавайте времето.

Изберете подходяща повърхност за сядане, като например килим, постелка за йога или възглавница, които осигуряват допълнителна опора и комфорт.

Още: Няма да повярвате, че това предизвиква газове и подуване на корема

Слушайте внимателно своето тяло. Ако усещате болка или дискомфорт, прекратете седенето на пода и потърсете подходяща алтернатива.

Със своята комбинация от ползи за здравето и потенциални рискове, седенето на пода може да бъде ценна практика за мнозина. Все пак, важно е да се изпълнява с внимание към собствените нужди и ограничения на тялото. Ако страдате от болки в гръбначния стълб или бедрата, консултирайте се със здравен специалист, преди да започнете нова програма за седене на пода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com