Ерогенните зони, които не бива да пропускате

2572
Ерогенните зони, които не бива да пропускате
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Половите органи, ръцете, шията и китките... Това са ерогенните зони, които стандартно обичаме да стимулираме. Това са местата, на които ни се иска да бъдем докосвани. Точно докосването ни дава възможност да преоткрием отношенията с партньора в интимен план. Ерогенни зони далеч не са само тези, които споменахме. Има още няколко, които пренебрегваме, а не бива.

Краката

7 ерогенни зони из мъжкото тяло, които е време да научиш

Жените вечно се оплакват, че мъжете не им обръщат достатъчно внимание по време на любовната игра. Или първо се насочват към гърдите, ил...

Те са сред подценяваните ерогенни зони. Краката и пръстите всъщност са много чувствителни. Докосванията по тях могат да доведат до много приятни изживявания.

В алтернативната практика, наречена рефлексология, се идентифицират дадени точки, които са отговорни за сексуалната възбуда. Тази практика се основава на въздействието на конкретни области на ръцете и краката. Например успокояващ масаж на краката, направен с ароматно масло, може да е прекрасен начин да попаднете на тези точки и да успеете  да им въздействате.

Гърбът

Гърбът е друга зона, която е доста обширна и в нея се концентрират нервните окончания. Пръстите ви могат да ви помогнат да направите поредица от повтарящи се движения по гръбначния стълб на своя партньор. Трябва да проследявате реакциите му, те ще ви насочат къде точно вашите докосвания го възбуждат най-много. Не пропускайте и целувките по гърба – те са нещо, което въздейства на всеки. Може отново да използвате ароматно масло, за да си направите един на друг по един релаксиращ масаж. Той не само ще намали стреса, но и ще увеличи притока на кръв в посока към таза.

Коремът

Кои са ерогенните места на всяка зодия

При звездите всеки знак от зодиака има свои собствени характеристики. Това се отнася не само за вашата личност, но и за други качества,...

Някои жени могат дори да стигнат до оргазъм при продължително докосване и целуване по корема. Тези докосвания водят до изключително голяма възбуда, тъй като очакването на това партньорът ви да продължи по-надолу всъщност още повече възбужда.

Задните части

Докосванията по дупето могат също така да бъдат силно възбуждащи за представителите и на двата пола. Леко пляскане, пощипване, целувки, хапан... Остава само да подберете начина, който ще е възбуждащ и за вас, и за партньора ви.

Мозъкът

Въобще не бива да се учудвате, че вашият мозък е ерогенна зона. Той може да бъде стимулиран по най-разнообразни начини, защото точно това е мястото, на което се ражда сексуалното желание. Може да го възбудите например, като създадете романтична атмосфера, стараете се да поддържате контакт с очите, погрижите се за приятни аромати в стаята и по кожата ви, говорите нежно, постарайте се храната и напитките да са на ниво, тъй като, правилно подбрани, те могат да бъдат силни афродизиаци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com