Еротиката - новият допинг за щангистите

8236
Еротиката - новият допинг за щангистите

Вдигането на тежести е спорт, който често се разтърсва от допинг скандали. Учени откриха евтин и напълно безопасен начин как да се повишат резултатите на тежкоатлетите, а и на всички, които обичат да вдигат тежести. Оказва се, че филмите с еротично съдържание действат като безотказен допинг.

В експеримента са участвали спортисти, които са гледали клипове с различно съдържание, включително еротично, след което учени са изследвали техните постижения. При слюнков анализ те са открили промяна в нивата на тестостерон. Спортистите гледали еротичните клипове, са демонстрирали по-добри резултати, отколкото останалите им колеги, които не са имали възможността да се "подсилят" с палавите гледки.

"Мъжете могат да вдигат по-големи тежести, след като гледат порно. Еротиката, агресията и хуморът увеличават нивата на тестостерон, а тъжните и неутрални клипове го снижават", констатираха авторите на необичайното изследване.

Редактор: Ина Попова

Щангите близо до квота за Лондон

Националите по щанги са много близо до спечелването на олимпийска квота. Жените също следват пътя им. След третия ден на европейското ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com