Ето как пътуването със самолет влияе на кожата ни

1951
Ето как пътуването със самолет влияе на кожата ни
Снимка: Getty Images/Guliver

Добре известно е, че самолетите имат изключително ниска влажност (по-малко от 20 процента), което води до дехидратация и сухота на кожата. Това е така, защото сухият въздух винаги ще търси влага, където и да я получи, а това означава, че ще я поема директно от дълбокото в кожата ви. Ако имате сух тип кожа, кожата ви ще стане по-суха. 

По принцип въздухът в кабината прави нулеви услуги за всеки тип кожа. Базираният в Ню Йорк дерматолог д-р Джошуа Цайхнер казва, че сухотата е само началото. Атмосферата на самолета може да предизвика домино ефект от кожни неволи. "Възпалението може да насърчи пробивите на акне, като блокира порите ви. Кожата ви е изложена на риск от увреждане с UV светлина в самолета, тъй като сте много по-близо до слънцето и UVA светлината може да проникне точно през стъклото на прозореца", добавя той. Така че, не забравяйте да полетите по слънцезащитния крем преди полета си.

Няма нужда обаче да се тревожите твърде много. Докато сте на борда, не забравяйте да пиете много вода. И д-р Цайхнер препоръчва да донесете тубичка вазелинов лосион за тяло, която да ползвате по ваша преценка. След това, веднага след приземяване, следвайте процедурата за спасяване на кожата.

Запазете сухата си самолетна кожа с този ритуал с 4 стъпки, след самолет:

1. Ексфолирайте

"Когато пристигнете на местоназначението си, почистете кожата си и използвайте лек скраб за лице, за да премахнете повърхностно сухите кожни клетки. Не забравяйте да избягвате скраб за лице, съдържащ естествени зърна като кайсиеви ядки, орехови люспи и бадеми, тъй като острите ръбове могат да се надраскат и дразни кожата. Вместо това използвайте скрабове, съдържащи естествени мъниста от жожоба или мъниста от млечна киселина ", обяснява естетикът. Физическият ексфолиатор ще увеличи циркулацията на кръвта под кожата и ще я освежи след скучно, сухо пътуване в небето.

2. Сложете хидратираща маска

За предпочитане са гел маските, тъй като те имат най-високо съдържание на вода. 

3. Закачете се с главата надолу

Кожата може да изглежда вяла след полет, така че донесете малко прясна кръв към лицето, като обърнете главата си надолу за три минути. Веднага ще преминете от уморен в сияен вид.

4. Не променяйте рутината си за грижа на кожата

Много хора ще опаковат случайни безплатни проби, които са получили, и ще ги използват, докато пътуват. Потенциалният проблем тук е, че вече има достатъчно промени с нов град, нов климат, нови храни и различен сън график. Последното нещо, което искате, е да използвате всички нови продукти, които потенциално могат да доведат кожата ви до пълно объркване. Запасете се за многократни контейнери с размери за пътуване и ги напълнете със своя любим овлажнител, серуми и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com