Ето какво ще се случи с тялото ви, ако престанете да ядете белия хляб

5922
Ето какво ще се случи с тялото ви, ако престанете да ядете белия хляб
Снимка: Actualno.com

Избягването на този продукт може да бъде от полза не само за портфейла ви, но и за вашето здраве. Ето какво се случва с тялото ви, ако решите да премахнете белия хляб от диетата си.

Ще отслабнете

Белият хляб се счита за доста висококалоричен продукт. Енергийната му стойност варира от 200 до 300 кkал на 100 грама. От тях фибрите са около 2 грама, а останалата част се отлага върху бедрата, страните и корема под формата на забележими гънки мазнини. Освен това хлябът има доста висок гликемичен индекс - много по-висок от този на шоколадовите блокчета. Тоест, след известно време след консумацията на този продукт отново ще изпитате чувството на глад.

Известно е, че над 70% от хората, които са се отказали от белия хляб, са отслабнали през първите две седмици. Ако искате да се отървете от наднорменото тегло, тогава е време да се откажете от брашните продукти.

Кожните обриви ще изчезнат

Състоянието на кожата ни до голяма степен зависи от диетата, а неприятните обриви могат да се появят именно поради неправилно хранене. Акнето и черните точки често са реакцията на организма към пшеничния глутен, открит в белия хляб. Не се екскретира от тялото, а остава по чревните стени.

Обривите се образуват главно по лицето, така че не трябва да бързате веднага с козметика, първо прегледайте хранителния си план. След като се откажете от белия хляб и брашните продукти, кожата на лицето ще бъде забележимо почистена.

Храносмилането ще се подобри

Проблеми с храносмилателната система могат да възникнат от излишния глутен, който нарушава целостта на клетките в червата, и липсата на диетични фибри - особено важен елемент за нашето тяло. Пълнозърнестият хляб съдържа достатъчно количество фибри, докато в продуктите от първокласно брашно този компонент практически липсва. Ежедневно количество фибри може да се получи от 5-6 филии пълнозърнест хляб.

Ще се появи енергия

Избягването на бял хляб и добавянето на повече плодове и зеленчуци към вашата диета може да ви помогне да се почувствате заредени с енергия. Също така ще бъде полезно да добавите различни зърнени храни към диетата, било то овесени ядки или елда - те ще помогнат за нормализиране на общото състояние на организма. В допълнение, такива промени ще имат положителен ефект върху функционирането на мозъка. Паметта ще се подобри и ще бъде много по -лесно да се концентрирате върху работата.

Удължаване на младостта

Ако внимателно проучите състава на хляба, можете да видите, че този продукт на практика е лишен от хранителни вещества. Ядейки брашно, което не съдържа витамини, тялото ни не може да остане свежо и младо. Следователно любителите на хляба по правило изглеждат по-възрастни от своите връстници, които са се отказали от този продукт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com