Ето няколко ползи от тютюнопушенето

5968
Ето няколко ползи от тютюнопушенето
Снимка: iStock/Guliver

Подобна тенденция се забелязва в случай на различни зависимости, особено пушенето на цигари. Хората, попаднали в пристрастяване, виждат много предимства, свързани с избора на пословичната цигара.

Може ли да има полза от тютюнопушенето? И ако да, как се сравняват с недостатъците?

1,1 милиарда са пушачите по света

Тютюнопушенето уби почти 8 милиона души през 2019 г., а броят на пушачите нарасна, тъй като навикът беше приет от младите хора по света...

Основното предимство на тютюнопушенето, посочено от пушачите, е фактът, че специфичната зависимост дава много радост и е изключително приятна. Никотинът е отговорен за това, което води до краткосрочен прилив на допамин, който е хормонът на щастието.

Заедно с запалването на цигара, никотинът се разпространява в тялото и следователно кара човек да се чувства щастлив и пълен с енергия. Благодарение на това той чувства, че е в състояние да се справи с всеки проблем и предизвикателство, които животът му представя.

Чест аргумент е, че пушенето ви позволява да останете насаме с мислите си . Когато човек прави нещо важно, пише или работи, той може да си вземе почивка и да излезе за цигара. Тогава той може да прекарва времето тихо само в компанията на мислите си. Точно в такива моменти често се появяват нови идеи и интересни инициативи, които ще помогнат за извършването на прекъснатата дейност с повече енергия и ентусиазъм.

Пушенето на цигари влияе на вашия ритъм, което е много важен фактор . Най-често ядете цигара в определени моменти. Човек върши някаква работа и след известно време осъзнава, че е дошло времето за заслужена почивка, съчетана с цигара. След това можете да излезете на чист въздух и да погледнете света около вас, а след това да се върнете на работа.

Навиците, които вредят, колкото пушенето

Всички знаем колко вредно е тютюнопушенето за организма ни, но модерното време се характеризират с фактори, които постепенно го изместв...

Хората, които пушат цигари, имат повече възможности да се срещат с други хора и да осъществяват интересни социални контакти. Когато излезете за цигара на работа, срещате хора от различни компании. Лесно е да започнете разговор с цигара и тя много често поражда интересни връзки. Така е и на други места, например в университета. Студенти от целия университет се срещат на едно място за цигара и така създават нови приятелства, които понякога продължават цял ​​живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com