Филмите и сериалите, които ни карат да харесваме лошите момчета

2977
Филмите и сериалите, които ни карат да харесваме лошите момчета
Снимка: iStock/Guliver

Нека не се лъжем - има филми и сериали, в които лошите герои всъщност са добрите и са издигнати в култ. Те притежават всичко - стил, класа, пари, добра външност и обноски и чувство за хумор. В тази статия ще разгледаме няколко заглавия на филми и сериали, които всъщност ни карат да харесваме лошите и да искаме да сме на тяхно място. Нека видим кои са те: 

1) Трите части на "Бандата на Оушън" 

Едва ли има човек, който да е гледал оригиналната трилогия с Джордж Клуни, Брад Пит и плеядата други звезди и да не се е радвал и да им е симпатизирал. Всички актьори играят ролите си перфектно, а самите образи са изградени до последния детайл. Перфектен микс от звезди, които ни карат да симпатизираме на лошите момчета. 

2) Breaking Bad

Нелепо преведеният сериал на български звучи "В обувките на сатаната", което няма нищо общо с оригиналното заглавие на сериала. В пет сезона следим героя на Уолтър, който от симпатичен учител по химия, който се опитва да спаси живота си, се превръща в безмилостен убиец и наркобос. Страхотната игра на главните герои ни кара да бъдем съпричастни с тях и да съжаляваме за трудните моменти, в които изпадат. В крайна сметка всичко си идва на мястото и разбираме, че няма ненаказано зло. 

3) Американски ганстер

Дензъл Уошинтън и Ръсел Кроу правят невероятни роли в този филм от 2007-ма година. Дензъл влиза в ролята на Франк Лукас, наркобос, който се издига от нищото, за да съгради своята престъпна империя. Прави го със стил и безкомпромисност. Харесваме ли го? О, да и още как! 

4) Peaky Blinders

Още един сериал, за който няма добър превод и именно заради това не го превеждаме. Историята следва семейство Шелби в началото на 20-ти век - банда, която започва с нагласянето на конни състезания, за да се превърне в една от най-големите криминални организации в Англия. В центъра на всичко стои Томас (или още Томи) Шелби, който е нашият главен герой. Изключително добре изигран персонаж от актьора Килиан Мърфи, който обира точките с тази си роля. Просто няма как да не го харесаме. 

5) Под прикритие 

Нека има и една българска следа в тази класация. "Под прикритие" започна като фантастичен сериал и всички образи бяха на страхотно ниво. Може би най-любимите на зрителите бяха Иво Андонов (Захари Бахаров), Косъма (Александър Сано) и Куката (Мариан Вълев). След двата силни първи сезона историята сякаш се разводни, но все още мислим, че това е един от смислените български сериали и гледаме по някой епизод с интерес. И да, харесваме момчетата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com