Фризьорите полагат винаги тази грижа за косата през зимата – ето как я запазват

3643
Фризьорите полагат винаги тази грижа за косата през зимата – ето как я запазват
Снимка: iStock

Всеки сезон изправя косата и кожата ни пред различни предизвикателства – лятото е „крадецът“ на цвят и мекота на гривата за сметка на които ни поднася суха кожа и опасност от преждевременно стареене, а зимата проблемите с косата произтичат от влагата вън, сухия въздух от отоплението в помещенията и топлата пухена шапка, която наелектризира гривата. Добрите фризьори владеят до съвършенство тайните на красивата коса през различните сезони и ви предлагат специфична грижа за косата през зимата. Ако сте поверили красотата си в ръцете на специалист, може да сте спокойни и сигурни. Ако не сте убедени в това или полагате домашни грижи за гривата си, тази статия ще повдигне за вас завесата пред триковете на фризьорите и ще ви разкрие малките им, но ефективни тайни за грижа за косата през зимата.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

Грижа за косата през зимата в 5 лесни стъпки

1. Когато говорим за грижа за косата през зимата на първо място следва да поставим хидратацията. Причините за това са две основни – косата, на която ѝ липсва влага, попива влагата от околната среда и въздуха, а това води до хвърчаща и неподредена коса, на която ѝ липсват блясък и мекота. Като прибавим към този факт и отоплението в помещенията, не е чудно, че косъмът се нуждае от щедри дози хидратиращ продукт, за да съхрани красотата си. Маската е най-доброто решение, както и хидратиращ крем, нанесен по дължините, преди да посегнете към топлинната обработка с машата, четката или пресата за коса. Този навик запечатва влагата в косъма и го предпазва от пресушаване или „пиене“ като гъба на влагата от въздуха.

Сок от лук при грижа за КОСАТА

2. Сухата коса се нуждае от „храна“ през зимата. Ако скалпът ви е по-скоро мазен, това може да не се отнася за вас, но ако е сух, маслата, нанесени преди сън и последвани от измиване на косата на сутринта по време на редовния душ, ще направи косъма копринен.

3. Наелектризирането е друг често срещан проблем, с който се борят фризьорите, когато полагат грижа за косата през зимата. За да се справят с него, те разчитат на балсами без отмиване, нанесени по цялата дължина на косъма. Използването на подходящите материи и избягването на тези, които са свързани с поява на статично електричество, също е от голяма полза за здравето на скалпа и красотата на косъма.

Важни витамини и минерали за растежа на КОСАТА

4. Фризьорите знаят, че качественото изсушаване през зимата, преди да легнете в леглото или излезете вън, е важно не само за здравето ви, но и за това на косата ви. Мократа коса е склонна към накъсване и това важи с особена сила през зимата. Отделете време и изсушете качествено и на подходяща температура, преди да се заемете със стилизирането или излезнете вън.

5. За щетите по косата ви са отговорни и дрехите ви през зимата. Търкането на свободно пуснатата коса по грубите тъкани като вълната води до накъсването на косъма и цъфтенето му. И тъй като е лоша идея да пропуснете дебелите дрехи през най-студения сезон в годината, то по-добре се погрижете за косата и се постарайте да я предпазите, вдигайки я на свободен и шик кок например, за да избегнете триенето във вълненото ви палто.

Естествено има и процедури за грижа за косата през зимата, на които може да се насладите само в салона. Добрите фризьори ще познаете по това, че ще ви ги предложат, без да ги питате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко захар е препоръчително да ядем дневно?

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

Как да се наспим дори с малко часове сън?

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com